آسیااخبارایرانبدون دستهجهانجهان اسلام

آیت الله العظمی شیرازی: یکی از جنبه های نزول آیات قرآن، به منظور تحدی است، اما احادیث قدسی به منظور تحدی نیامده اند

نشست علمی روزانه آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی، روز جمعه 4 جمادی الثانی سال 1446 برگزار شد، در این نشست هم‌چون جلسات پیشین، ایشان به سوال‌های حاضران در جلسه، پیرامون مسائل مختلف فقهی پاسخ دادند.

آیت الله العظمی شیرازی در رابطه با تفاوت آیات قرآن کریم و حدیث قدسی فرمودند: عمده تفاوت میان آیات قرآن کریم و حدیث قدسی، در اعجاز و عدم اعجاز است، چرا که قرآن کریم به عنوان اعجاز آمده اما احادیث قدسی را که معصومین علیهم السلام از کلام الهی نقل کرده اند، در آنها جهت اعجاز وجود ندارد، و کلام قدسی از این بابت به این احادیث اطلاق می‌شود که قدس مطلق و قدس ذاتی، تنها و تنها خدای عزوجل است.

معظم له در رابطه با یکی دیگر از جنبه های تفاوت قرآن و حدیث قدسی فرمودند: یکی از جنبه های نزول آیات قرآن، به منظور تحدی است، و مکررا بر این نکته تاکید شده است، اما احادیث قدسی به منظور تحدی نیامده اند، بلکه برای برخی وقایع ذکر گردیده است.

ایشان با اشاره به دو آیه شریفه از قرآن کریم در این زمینه فرمودند: آیه ۱۳ سوره هود آمده: قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ مُفْتَرَيَاتٍ، بگو: اگر راست می‌گویید شما هم با کمک همه فصحای عرب بدون وحی خدا ده سوره مانند این قرآن بیاورید، و در آیه ۳۸ سوره یونس هم آمده: قُلْ فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِثْلِهِ، بگو: اگر راست می‌گویید شما خود و هم از هر کس نیز می‌توانید کمک بطلبید و یک سوره مانند آن بیاورید.

آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: مصحف امیرالمومنین و صحیفه حضرت فاطمه زهرا، و احادیث منقول از این دو بزرگوار، حدیث قدسی نیستند، اگرچه در آن ها از قول خدای عزوجل مطالبی بیان شده است.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا