اروپا

توهین نژادی در مسجد لیورپول؛ افزایش اسلام‌ستیزی در بریتانیا و اروپا بار دیگر نگران‌کننده شد

توهین نژادی در مسجد لیورپول؛ افزایش اسلام‌ستیزی در بریتانیا و اروپا بار دیگر نگران‌کننده شد

حادثه توهین نژادی و تهدید نمازگزاران در یکی از مساجد شهر لیورپول، بار دیگر نگرانی‌ها درباره رشد اسلام‌ستیزی و ناامنی مراکز عبادی مسلمانان در بریتانیا و اروپا را افزایش داده است.

این رخداد در حالی روی داد که بسیاری از نهادهای حقوق بشری نسبت به گسترش نفرت‌پراکنی علیه اقلیت‌های دینی به ویژه مسلمانان هشدار داده‌اند.

بنابر اعلام پلیس مرزی‌ساید، مردی ۵۸ ساله پس از ورود به بخش پذیرش مسجد عبدالله کویلیام در لیورپول، با فریادهای نژادپرستانه و تهدیدآمیز نمازگزاران را هدف قرار داد و ساعاتی بعد بازداشت شد.

پلیس همچنین از افزایش گشت‌های امنیتی در اطراف مسجد خبر داد.

رسانه تی‌آرتی فارسی نیز گزارش داد این فرد از مقابل درِ باز مسجد، مسلمانان حاضر را تهدید به مرگ کرده و الفاظ توهین‌آمیز به کار برده است.

این حادثه واکنش گسترده فعالان اجتماعی و نهادهای ضدنفرت را در پی داشت.

در سال‌های اخیر موارد مشابهی از این گونه رفتارهای اسلام ستیزانه در بریتانیا، فرانسه، آلمان، سوئد و هلند ثبت شده است.

از حمله این موارد می توان به حمله به مساجد و آتش‌زدن مراکز اسلامی، و هم چنین اهانت به زنان محجبه و تهدید نمازگزاران اشاره کرد.

در برخی شهرهای کانادا، آمریکا و استرالیا نیز مسلمانان با رفتارهای تبعیض‌آمیز و اسلام ستیزانه مشابه روبه‌رو شده‌اند.

کارشناسان اجتماعی تأکید دارند مقابله با نفرت‌پراکنی نیازمند اجرای قانون، آموزش عمومی، حمایت از آزادی ادیان و برخورد قاطع با تحریک‌کنندگان خشونت است؛ چرا که تکرار چنین رخدادهایی می‌تواند همزیستی مسالمت آمیز اجتماعی را تهدید کند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا