اروپا

ترکیه زیر فشار ترامپ؛ آنکارا واردات انرژی از روسیه را متوقف نمی‌کند

ترکیه زیر فشار ترامپ؛ آنکارا واردات انرژی از روسیه را متوقف نمی‌کند

ترکیه اعلام کرد تحت فشار دونالد ترامپ واردات نفت و گاز از روسیه را متوقف نخواهد کرد و سیاست انرژی خود را تغییر نمی‌دهد

ترکیه برخلاف انتظار آمریکا، قصد ندارد واردات انرژی از روسیه را متوقف کند.

به گزارش میدل ایست نیوز، یک منبع وابسته به بازار مالی ترکیه تأکید کرده است که قراردادهای بلندمدت و همکاری‌های مستحکم دو کشور باعث شده است توقف ناگهانی واردات انرژی ممکن نباشد.

رسانه روسیا الیوم گزارش داده است که آنکارا همچنین صدور مجدد گاز خریداری شده از روسیه به کشورهای سوم را آغاز کرده است و این اقدام نیاز به همکاری با سایر صادرکنندگان بزرگ انرژی را افزایش می‌دهد.

ترکیه قصد دارد دامنه شرکای خود در بازار انرژی را افزایش دهد و از همه منابع موجود استفاده کند. این کشور می‌خواهد امنیت انرژی خود را بدون قطع روابط با روسیه تضمین کند.

طبق آمار سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه، در سال ۲۰۲۴ حدود ۶۶ درصد نفت و ۴۱ درصد گاز وارداتی ترکیه از روسیه تأمین شده است.

منابع دیپلماتیک سابق ترکیه تأکید کرده‌اند که سیاست کشور بعد از درخواست ترامپ تغییر نکرده است.

دونالد ترامپ در دیدار ۲۵ سپتامبر با رجب طیب اردوغان از ترکیه خواسته بود خرید نفت و گاز از روسیه را متوقف کند.

اما آنکارا پاسخ داده است که قراردادهای موجود و همکاری بلندمدت اجازه چنین تصمیم ناگهانی را نمی‌دهد.

ترکیه همچنین تلاش می‌کند همکاری خود با دیگر صادرکنندگان بزرگ انرژی را افزایش دهد تا وابستگی خود به یک کشور کاهش یابد و بازار داخلی پایدار باقی بماند.

کارشناسان معتقدند که این تصمیم نشان‌دهنده استقلال ترکیه در سیاست انرژی و توجه آن به تأمین پایدار منابع برای اقتصاد کشور است.

با توجه به وابستگی قابل توجه ترکیه به انرژی روسیه، توقف واردات می‌توانست بازار داخلی و صنایع این کشور را با مشکلات جدی مواجه کند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا