اروپا

حجاب، انتخابی آزاد و عزتمندانه؛ پاسخ زنان مسلمان به برخی از کج فهمی ها در بریتانیا

حجاب، انتخابی آزاد و عزتمندانه؛ پاسخ زنان مسلمان به برخی از کج فهمی ها در بریتانیا

در حالی‌ که نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد نیمی از مردم بریتانیا تصور می‌کنند زنان مسلمان تحت فشار خانواده یا جامعه حجاب می‌پوشند، هزاران زن داوطلب در بزرگ‌ترین گردهمایی مسلمانان در این کشور از حجاب به‌عنوان انتخابی آگاهانه و تقویت‌کننده هویت و ایمان یاد کرده‌اند.

نتایج یک نظرسنجی جدید که به سفارش جامعه مسلمانان احمدیه در بریتانیا توسط مؤسسه یوگاو انجام شده، نشان می‌دهد که 49 درصد از مردم بریتانیا باور دارند زنان مسلمان به‌دلیل فشار خانواده یا جامعه از حجاب استفاده می کنند و تنها 26 درصد آن را یک انتخاب شخصی می‌دانند.

این در حالی است که تجربه زیسته بسیاری از زنان مسلمان، خلاف این تصور عمومی را نشان می‌دهد.

در حاشیه گردهمایی سالانه تحت عنوان جَلْسَة سالانه که با حضور بیش از چهل هزار مسلمان از سراسر جهان در همپشایر بریتانیا برگزار شد، بیش از شش هزار زن داوطلب مسئولیت اداره بخش‌هایی از این همایش بزرگ را برعهده داشتند.

در گفت‌وگو با روزنامه ایندیپندنت، دکتر منزه چو، چشم‌پزشک ساکن فارنهام، گفت: «حجاب برای من، یک انتخاب روزانه و معنوی است؛ نشانه‌ای از ایمان و بیان باورم به ارزش‌های دینی.»

او در ادامه افزود: «در دنیایی که مادیات غالب شده‌اند، حجاب مرا به ریشه‌های معنوی‌ام پیوند می‌دهد.»

دکتر ملیحه منصور، متخصص زنان و زایمان و مدرس دانشگاه آکسفورد، نیز حجاب را «ابزاری برای کنترل خویشتن و قدرت درونی» توصیف کرده و گفت: «من انتخاب می‌کنم چه کسی زیبایی‌ام را ببیند. این احساس، توانمندی می‌آورد.»

ایفت مرزا رشید، دانشجوی دکتری دانشگاه کمبریج نیز در همین‌باره تصریح کرد: «در جهانی که فشار ظاهری بر زنان شدید است، حجاب پاسخی رهایی‌بخش است. مردم به‌جای ظاهر، مرا از درون می‌بینند.»

به گفته دکتر منزه چو، رسانه‌ها نقش عمده‌ای در ایجاد تصویر منفی از زنان مسلمان دارند، او در این زمینه می گوید: «ما را به‌عنوان کسانی نشان می‌دهند که جدا از جامعه‌اند، نه بخشی فعال و محترم از آن.»

این در حالی است که مطابق همین نظرسنجی، ۵۳ درصد مردم بریتانیا اسلام را ناسازگار با ارزش‌های بریتانیایی می‌دانند و ۳۱ درصد آن را دینی خشونت‌طلب تصور می‌کنند.

چنین برداشت‌هایی، به باور فعالان مذهبی، حاصل تصویرسازی‌های غلط رسانه‌ای و فقدان روایت‌های اصیل از زبان خود زنان مسلمان است.

زنان شرکت‌کننده در این همایش، حجاب را نه تنها ابزاری مذهبی، بلکه نمادی از عزت، انتخاب آزاد و مقابله با کلیشه‌ها دانستند؛ چیزی که بسیار فراتر از یک تکه پارچه است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا