اروپا

افول مسیحیت، رشد اسلام در بریتانیا و روایت‌های اسلام‌ستیز؛ جامعه مسلمان بریتانیا در برابر تبعیض ساختاری

افول مسیحیت، رشد اسلام در بریتانیا و روایت‌های اسلام‌ستیز؛ جامعه مسلمان بریتانیا در برابر تبعیض ساختاری

آمارهای تازه نشان از تحول بزرگ دینی در بریتانیا دارد.

جمعیت مسلمانان در حال افزایش و پیروان مسیحیت در حال کاهش‌اند.

اما این تحولات جمعیتی هم‌زمان با سیاست‌هایی است که مسلمانان را هدف سوء‌ظن، فشار و تبعیض قرار داده است.

در تیرماه 1404، برای نخستین بار در تاریخ بریتانیا، شمار شهروندانی که خود را مسیحی معرفی کرده‌اند به کمتر از نیمی از جمعیت کشور رسیده و تنها 46.64 درصد از پاسخ‌دهندگان در سرشماری ملی سال 2021 این هویت دینی را برگزیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری زِنیت در مقابل، جمعیت کودکانی که خود را مسلمان معرفی کرده‌اند به ده درصد رسیده که از دگرگونی عمیق در ترکیب مذهبی نسل آینده حکایت دارد.

این تحولات هم‌زمان با کاهش روزافزون باور دینی در میان نسل جوان و افزایش تنوع دینی و فرهنگی در جامعه بریتانیا رخ داده است.

با وجود این واقعیت آماری، مسلمانان همچنان با بی‌اعتمادی ساختاری و روایت‌های منفی رسانه‌ای روبه‌رو هستند.

به گزارش پایگاه خبری میدل ایست آی در بریتانیا، دولت با استناد به ادعاهایی درباره نفوذ گروه‌های افراطی و سنی های تندرو در مدارس مسلمان‌نشین، سیاست‌های امنیتی سخت‌گیرانه‌ای را اجرا کرد که حتی مهدکودک‌ها را نیز ملزم به شناسایی و گزارش نشانه‌های احتمالی «رادیکالیسم» نمود.

این اقدامات در حالی صورت گرفت که هیچ‌یک از معلمان مسلمان متهم به افراط‌گرایی محکوم نشدند و بسیاری از پرونده‌ها بدون نتیجه پایان یافتند.

در مقابل، در پرونده‌های مربوط به سوءاستفاده جنسی از کودکان، نهادهای مسئول مانند اداره آموزش و خدمات کودکان از اجرای توصیه‌های گزارش‌های رسمی و اصلاحات ساختاری لازم خودداری کردند.

به اعتقاد کارشناسان به جای پرداختن به علل ریشه‌ای و نظام‌مند این معضلات، تمرکز اصلی بر هویت دینی متهمان معطوف شده؛ موضوعی که نشان‌دهنده تبعیض آشکار و سیاست‌های نابرابر در برخورد با مسائل اجتماعی است.

این رویه نه تنها به آسیب‌دیدگان کمکی نکرد، بلکه باعث تداوم بی‌اعتمادی و شکاف میان مسلمانان و دیگر اقشار جامعه شده است.

به همین دلیل، کارشناسان هشدار می‌دهند که این رویکردها، به جای حل مشکلات، به تعمیق تنش‌های اجتماعی و تقویت کلیشه‌های منفی علیه مسلمانان منجر می‌شوند.

در چنین شرایطی که نابرابری در اجرای قانون، مسلمانان را زیر فشار مضاعف قرار داده، این سؤال مطرح است که آیا بریتانیا به‌سوی جامعه‌ای برابر پیش می‌رود، یا به سمت تثبیت تبعیض‌ سازمان‌یافته در حال حرکت است؟

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا