هشدار سازمان ملل نسبت به خطر قحطی برای ۵۷۶ هزار نفر معادل یک چهارم جمعیت غزه
یک مقام ارشد در امور بشردوستانهی سازمان ملل متحد روز سهشنبه به شورای امنیت گفت که دستکم ۵۷۶ هزار نفر در نوار غزه، برابریک چهارم جمعیت این منطقه، در یک قدمی قحطی قرار دارند.
وى هشدار داد که در صورتانجام نشدن اقداماتی برای مهار این معضل، این قحطی «تقریبا اجتنابناپذیر» خواهد بود.
مقام های سازمان ملل در گزارشی اعلام کردند که تمامی جمعیت غزه به کمکهای غذایی نیاز دارند و یک چهارم مردم این منطقه، درآستانه قحطی هستند.
ماریتزیو مارتینا، معاون مدیر کل سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در این زمینه هشدار داد: مردم غزه با ناامنی شدید غذایی وخطر قحطی شدید به دلیل درگیریهای جاری، مواجه هستند.
وی افزود: دلایل اصلی این بحران، افزایش شدید درگیریها، کاهش دسترسی به غذا، کاهش دسترسی به خدمات اولیه و کمکهای نجاتدهنده، وجود امکانات نامناسب و بدون خدمات اولیه و هم چنین در انزوا گرفتن مردم غزه است.
رامش راجاسینگهام، مدیر هماهنگی دفتر سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، گفت: «تا زمانی که این جنگ و خطر گسترش آن بهمناطق پرجمعیت جنوب غزه ادامه داشته باشد، امکان بسیار اندکی [برای مهار] این معضل وجود دارد. بنابراین ما دوباره درخواست خودبرای آتشبس را تکرار میکنیم.»
وی در ادامه سخنان خود به شورای امنیت گفت که از هر ۶ کودک زیر دو سال در شمال غزه، یک کودک دچار سوء تغذیه حاد است و عملاتمام جمعیت دو میلیون و سیصد هزار نفری در نوار غزه، برای زنده ماندن به کمکهای غذایی نیاز دارند که متاسفانه این کمکها بسیارهم ناکافی هستند.
همچنین کارل اسکایو، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، شرایط کودکان در غزه را «بدترین سطح سوء تغذیه کودکان» در جهانارزیابی کرد و هشدار داد «اگر این وضعیت تغییر نکند، قحطی در شمال غزه قریب الوقوع است.»
او ضمن اشاره به این موضوع که مواد غذایی کافی در راه است، گفت که حدود ۱۰ روز قبل کاروان اعزامی برنامه جهانی غذا دو بار باتاخیر در ایست های بازرسی، تیراندازی و غارت مواد غذایی مواجه شدهاند.
در ادامه این نشست شورای امنیت، جاناتان میلر، معاون سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، گفت که اسرائیل خود را متعهد به بهبودشرایط انسانی در غزه میداند و در ادامه افزود که محدودیتها در میزان کمکها و سرعت ارسال آنها به خاطر ظرفیت محدود سازمانملل و سایر نهادهای امدادی است.
میلر تاکید کرد: اسرائیل در سیاستهای خود شفاف بوده است، و مطلقاً هیچ محدودیتی وجود ندارد.
او برای باورپذیرتر شدن ادعاهای خود، سخنان خویش را این چنین ادامه داد : تکرار میکنم، هیچ محدودیتی در رابطه با میزان کمکهایبشردوستانهای که میتواند به غیرنظامیان در غزه برسد، وجود ندارد.
«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل هم به شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت درباره وضعیت مردم غزههشدار داد و گفت که اسرائیل حکم دیوان بینالمللی دادگستری را نادیده گرفت و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در آستانه قحطی در این منطقههستند.
این دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اسرائیل تقریبا تمام نانواییها و مزارع در نوار غزه را ویران کرده است و «از غذا به عنوان سلاحیعلیه مردم فلسطین استفاده میکند».
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل در سخنانی، آمریکا را عامل جان باختن ۳۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه عنوانکرد و گفت که اسرائیل برای ورود کمکها به نوار غزه مانع ایجاد میکند.
معاون نماینده چین در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: آنچه در غزه اتفاق می افتد ناقض قوانین بشردوستانه بینالمللی است.
گفتنی است که درگیری های خونین کنونی در غزه، متعاقب حملهی روز ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائیل که حدود هزار و ۲۰۰ کشته برجای گذاشت، آغاز شد.
به گفتهی مقام های وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، حملات هوایی و زمینی اسرائیل به این باریکه از آن زمان تاکنون، بهکشته شدن حدود ۳۰ هزار فلسطینی انجامیده است.