هشدار دبیرکل سازمان ملل نسبت به افزایش اسلام هراسی
دبیرکل سازمان ملل، نسبت به افزایش گفتمان نفرت و نژادپرستی علیه اسلام (اسلام هراسی) هشدار داد و تأسف عمیق خود را نسبت به ادامه رنج و مصیبت آوارگان روهینگیا ابراز کرد.
دبیرکل سازمان ملل، نسبت به افزایش گفتمان نفرت و نژادپرستی علیه اسلام (اسلام هراسی) هشدار داد و تأسف عمیق خود را نسبت به ادامه رنج و مصیبت آوارگان روهینگیا ابراز کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که در مراسمی به مناسبت گرامیداشت هفتادمین سالروز تصویب کنوانسیون بینالمللی جلوگیری از نسلکشی و مجازات در مقر سازمان ملل در نیویورک سخنرانی میکرد، نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار که به طور سازمانیافته قتل عام و شکنجه میشوند، ابراز کرد و گفت: کنوانسیون جلوگیری از نسلکشی و مجازات، نخستین معاهده حقوق بشر است که سازمان ملل در ۹ دسامبر ۱۹۴۸ آن را تصویب کرد.
وی با بیان اینکه گروههای افراطی خشونتطلب همچون داعش در عراق، مردم را با کشتن و ایزدی ها را با بردگی جنسی مورد هدف قرار دادند، افزود: اشکال مختلف اقدامات تنفرآمیز نسبت به خارجیها و زنان و اسلامستیزی و دشمنی با اسلام در حال افزایش است.
گوترش با اشاره به این که مقابله با کشتار جمعی و مجازات مرتکبان آن مسئولیت و وظیفه جامعه بینالمللی است، گفت: همه ما باید به صورت فردی و جمعی در مقابل تلاشهایی که مردم را به دلیل ملیت، نژاد و دین مورد هدف قرار میدهند، بایستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به ادامه مصیبت و رنج مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز تأسف عمیق کرد و گفت: آنها به صورت سازمانیافته در معرض کشتار، شکنجه، تجاوز و سوزاندن قرار گرفته و از این اقدامات میتوان بهعنوان پاکسازی نژادی نام برد.
گفتنی است، کنوانسیون جلوگیری از نسلکشی و مجازات آن، در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۴۸میلادی به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید.
مجمع عمومی این سازمان متن قرارداد ضمیمه مربوط به جلوگیری از نسلکشی را تصویب و به موجب ماده ۱۱ همان قرارداد آن را برای امضا و تصویب در دسترس کشورها قرار داد.