سمینار سالانه بررسی ابعاد شخیصتی امیرالمومنین علیه السلام در لندن
سمینار سالانه بررسی ابعاد شخیصتی امیرالمومنین علیه السلام در لندن برگزار شد.
سمینار سالانه بررسی ابعاد شخیصتی امیرالمومنین علیه السلام در لندن برگزار شد.
این سمینار که همه ساله توسط گروهی از شیعیان هندی و پاکستانی برگزار می شود، امسال با حضور جمع زیادی از شیعیان و با تمرکز بر وصیت نامه آن حضرت به فرزندشان امام حسن مجتبی علیه السلام و نیز موضوع روان درمانی اسلامی برگزار گردید.
در این نشست «پروفسور سجاد رضوی» دانشیار رشته تاریخ تفکر اسلامی در دانشگاه اکستر، در باره اخلاق و معنویت حضرت علی علیه السلام و نیز دکتر «غلام عباس لخا» که در دانشگاه آکسفورد روانشناسی دینی تدریس می کند، در باره تحقیقات تجربی ادغام اسلام با برنامه های روان درمانی برای درمان افسردگی سخن گفتند.
این هر دو موضوع در ارتباط تنگاتنگ با جامعه مسلمانانی است که تحت فشارهای شدید از نظربحران های اخلاقی از سوی جامعه گسترده سکولار غربی قرار دارند.
این سمینار بویژه در بخش پرسش و پاسخ به مورد استقبال چشمگیر شرکت کنندگان قرار گرفت و سوالاتی در مورد علل بحران های اخلاقی در میان جوامع مسلمان در غرب و همینطور مسائل سلامت روان، مطرح گردید.
تاثیر برخی ارزش های نامناسب بر روانشناسی منفی جوانان مسلمان و مهاجران مسلمان و نیز تاثیر فراوان رسانه های اجتماعی بر هویت فردی افراد جامعه از دیگر موضوعاتی بود که در این مباحثه مورد توجه قرار گرفت؛ تاثیراتی که به عقیده شرکت کنندگان به طور فزاینده ای در بروز اختلالات شخصیتی افراد در خانواده و جامعه مشهود است.
سخنرانان این سمینار، بر این موضوع تاکید کردند که فرهنگ خودخواهی و خودبینی به طور واضح در مخالفت با ارزش های اخلاقی ـ اسلامی است، چرا که مصداق های بارز آن از جمله فضیلت هایی مانند: سخاوت، مهربانی، ازخودگذشتگی، محبت در روابط خانوادگی و اجتماعی در مجموعه وصایای امیرالمومنین علیه السلام مورد تاکید قرار گرفته است.
غلام عباس لخا همچنین با اشاره به آماری هشدار دهنده گفت: حدود یک چهارم مسلمانان بریتانیا با مسائل مربوط به سلامت روان درگیر هستند.
وی در ادامه با اشاره به سخنی از امیرالمومنین علیه السلام، گفت: انسان ها می توانند از طریق شناخت خود به خود آگاهی برسند و این خود بخشی از روانشناسی معنوی اسلامی است که می تواند در درمان بسیاری از مشکلات روحی ـ روانی نظیر افسردگی، اعتیاد، اضطراب و اختلالات ناشی از استرس موثر باشد.
در این سمینار همچنین پرفسور سجاد رضوی نیز به برخی توصیه های آن حضرت به امام حسن مجتبی علیه السلام اشاره کرد که از جمله آنها مطالعه تاریخ پیشینیان و درس عبرت گرفتن از آنها که چگونه همه از بین رفتند اشاره کرد.
در انتهای این سمینار نیز خانم «فرهانا مایر» فارغ التحصیل رشته مطالعات اسلامی از دانشگاه آکسفورد، با اشاره به جایگاه امیرالمومنین علی علیه السلام در تاریخ اسلام، آن حضرت را بعنوان شخصیتی معرفی کرد که قرآن از آن بعنوان انسان کامل یاد می کند.
وی همچنین افزود: امام علی علیه السلام، از نظر شخصیتی شبیه ترین فرد به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله است، که ویژه گی های مطلوب یک انسان کامل را از طریق آموزه های آن حضرت، فراگرفته بود.