شکلات حلال و فرصت صادرات برای کشورهای اسلامی
محصولاتی که نشان حلال ندارند، نمیتوانند در بازارهای کشورهای اسلامی رشد کنند.
محصولاتی که نشان حلال ندارند، نمیتوانند در بازارهای کشورهای اسلامی رشد کنند.
در پی افزایش آگاهی کشورهای اسلامی آسیای مرکزی و اهتمام به استفاده از محصولات حلال، این محصولات رشد خوبی داشته؛ بهگونهای که محصولاتی که نشان حلال ندارند، نمیتوانند در این بازارها رشد کنند.
به گزارش بلومبرگ، برخی کشورهای مسلمان به تولید شکلات اهتمام نموده اند، که یکی از رو به رشدترین بازارهای جهان بهشمار میرود، و در پی استقبال مسلمانان از شیرینی و شکلاتهایی که از مواد اولیه و بر اساس اصول اسلامی تهیه شده باشند، به طور مثال مالزی وارد بازار شکلاتهای حلال شده است.
بر اساس این گزارش، با وجود این که کشت کاکائو در مالزی به میزان چشمگیری نیست، این کشور با واردات کاکائو از کشور همسایه خود اندونزی، دومین کارخانه تولید کاکائو در آسیا را از آن خود کرده و بیشترین فرآوردههای کاکائوی حلال را که در ساخت آن از الکل و برخی فرآوردههای حیوانی استفاده نشده است، تولید میکند.
«نور هاینیالدین» مدیر شورای کاکائوی مالزی نیز در این باره گفت: کشورهای دارای اکثریت مسلمان در آسیا و خاورمیانه، بیشترین فرصتهای افزایش سطح صادرات را دارند و محصولات حلال دیگر یک بازار مخصوص به خود ندارند، بلکه جزء کالاهای اساسی بهشمار میروند.
وی همچنین تصریح کرد: با افزایش آگاهی کشورهای اسلامی و توجه به استفاده از محصولات حلال، صنعت تولید شکلات و شیرینی در کشورهای آسیای مرکزی رشد و توسعه خوبی داشته است؛ بهگونهای که محصولاتی که نشان حلال ندارند، نمیتوانند در این بازارها رشد کنند.
به گفته کارشناسان صنعت حلال، تقاضای محصولات حلال حتی در کشورهای غیر اسلامی نیز به سرعت رو به افزایش است.