مرجعیت شیعه

بیانات مهم آیت‌الله العظمی شیرازی در شام غریبان حسینی؛ از تبیین واقعه عاشورا به عنوان بزرگ‌ترین امتحان الهی تا ضرورت تسهیل اسکان و حمل‌ونقل رایگان زائران اربعین

بیانات مهم آیت‌الله العظمی شیرازی در شام غریبان حسینی؛ از تبیین واقعه عاشورا به عنوان بزرگ‌ترین امتحان الهی تا ضرورت تسهیل اسکان و حمل‌ونقل رایگان زائران اربعین

آیت‌الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی در سخنرانی شام غریبان، با تعزیت مصائب سیدالشهدا علیه السلام به مؤمنان سراسر جهان، واقعه کربلا را مایه امتحان جاری بشریت خواندند و با قدردانی از برپاکنندگان شعائر، بر ضرورت دعا برای فرج، اهتمام افزون‌تر به خدمت‌رسانی به زائران حسینی و توسعه جهانی حسینیه‌ها تاکید فرمودند.

مراسم شام غریبان حضرت سیدالشهدا علیه السلام، با حضور گسترده و پرشور شیفتگان و ارادتمندان مکتب عاشورایی در بیت مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی برگزار شد.

معظم‌له در این محفل حزن‌انگیز، ضمن ابراز تعزیت به تمامی مؤمنان در اقصی‌نقاط جهان، به تبیین ابعاد فکری، تاریخی و تکالیف زمانه‌شناسی جوامع شیعی پرداختند.

ایشان با استناد به آموزه‌های مأثور، یادآور شدند که بنا به فرموده اهل بیت علیهم السلام، شیعیان باید در روز عاشورا یکدیگر را تعزیت دهند.

آیت‌الله العظمی شیرازی همچنین تاکید فرمودند که در عصر غیبت، تنها راه گشایش و فرج، دعا کردن زیاد برای تعجیل در امر فرج حضرت ولی‌عصر ارواحنافداه است.


معظم له با تشریح بعد ملکوتي واقعه عاشورا فرمودند: در روز عاشورا ملائکه با مشاهده مصائب جانکاه از فلسفه آن جویا شدند و اذن خواستند تا دشمنان را نابود کنند؛ اما حقیقت این است که خداوند متعال امام حسین علیه السلام را به عنوان بزرگ‌ترین مایه امتحان خلق کرد که در آن، عده‌ای بهشتی و عده دیگر جهنمی می‌شوند.

ایشان در ادامه فرمودند: یاران امام حسین علیه السلام همگی ابتلای خویش را به کمال رسانده و اهل بهشت شدند، اما این امتحان الهی همچنان از سال ۶۱ هجری تا امروز برای همگان جاری است و اباعبدالله علیه السلام امروز نیز مایه آزمایش ماست تا مشخص شود در قبال ایشان چگونه عمل می‌کنیم.

آیت‌الله العظمی شیرازی هم چنین تاکید فرمودند: در این راستا، امام حسین علیه السلام جاودانه خلق شده و باقی است، در حالی که مخالفان او منقرض گشته و اثری از آنان نیست.

معظم له با استناد به روایات امام صادق علیه السلام، برترین عمل در روز عاشورا را به هیئت و شمایل «اصحاب مصیبت» درآمدن توصیف فرمودند و به حرکت پای برهنه رسول خدا صلی الله علیه و آله در تشییع جنازه سعد بن معاذ اشاره فرمودند.

ایشان با مروری بر تاریخچه فشار بر شعائر، فرمودند که در دوران گذشته و زمان طاغوت صدام در عراق و دوره‌هایی در ایران، برپایی مجالس ممنوع بود، به طوری که در برهه‌ای نزدیک به ۱۰۰ سال مجلسی علنی در ایران برپا نمی‌شد؛ اما امروز شاهد شکوه و احیای بی‌پایان این مراسم‌ها هستیم و همگان باید بیش از سال‌های گذشته در این مسیر مجاهدت کنند.

آیت‌الله العظمی شیرازی در بخش دیگری از بیانات خود، خادمان و مهیاکنندگان نیازهای زائران را دارای پاداشی والاتر و برتر از خود زائران توصیف و تصریح فرمودند که اصحاب مواکب در مسیر، ثواب زائران را با خود دارند.

معظم‌له بر لزوم تسهیلگری برای زائران، صدور روادید و به ویژه تحقق مسئله حمل‌ونقل و اسکان رایگان زائران در کربلا تاکید فرمودند.

ایشان با فراخوان عمومی برای ارتقای کیفی زیارت اربعین و تشویق به ساخت حسینیه‌ها و ترویج آثار علمی عالم بزرگ، مرحوم شیخ محمدجواد بلاغی، از تمامی خادمان شعائر تشکر کرده و همگان را به تبلیغ، ترغیب و ترویج برای اقامه مجالس حسینی در سراسر دنیا دعوت فرمودند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا