بیانیه بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی نفی خشونت
به مناسبت روز «جهانی نفی خشونت» بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد.
به مناسبت روز «جهانی نفی خشونت» بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد.
این روز سالروز تولد مهاتما گاندی، رهبر جنبش استقلال هند، و طلایه دار استراتژی نفی خشونت است.
این بیانیه ادامه داد: جهانیان این روز را گرامی می دارند؛ چراکه این روز مناسبتی برای نشر رسالت نفی خشونت از رهگذر آموزش، بیدارسازی ملت ها و وسیله ای برای تأمین و نشر فرهنگ صلح و تسامح و تفاهم است.
بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی در بیانیه خود، تصریح کرد: بسیاری از بزرگان، به ویژه علمای پرورش یافته در مکتب و مدرسه اهل بیت علیهم السلام، پیوسته به منظور غنا بخشیدن به اسلام حقیقی و اصیل که خدای متعال به وسیله آن انسان را گرامی می دارد، برای معرفی و نهادینه کردن این اصل انسانی کوشیده اند و از این رسالت والای الهی پیروی کرده اند.
این بیانیه با یادآوری تلاش های مرجع راحل آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی قدس سره برای نشر اصل نفی خشونت، افزود: مرجع راحل در برنامه خود برای اصل نفی خشونت والاترین و عالی ترین و مترقی ترین آرا و افکار و گرایش های نوین و روزآمد را برگزیدند؛ فراتر اینکه این گرایش ها و گزینه ها متنوع تر و چند بُعدی تر از آن چیزی است که منادی نفی خشونت و برجسته ترین طلایه این میدان در نیمه قرن بیستم، یعنی مهاتما گاندی برگزیده بود. ایشان در دسته بندی های تخصصیِ اصل نفی خشونت از معاصران خود نیز پیشی گرفت.
مرجع راحل با طرح خود به عنوان یک نظریه معرفتی نوآوری کرد و مدرسه و مکتبی اجتماعی ـ انسانی را دارای ابعاد روان شناسانه برای اصل نفی خشونت پایه گذاری نمود و فراتر اینکه در عرصه عمل و رفتار و نظریه پردازی مبتنی بر عقل و خردگرایی عنصری فعال بود.
خواسته بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی این است که فرهنگ نفی خشونت و لحاظ داشتن صلح در تعامل با بحران ها و رویارویی با مشکلات در مسائل به وجود آمده میان کشورها یا دیگر جوامع مبنای کار قرار گیرد؛ چراکه یکصد سال گفتمان از یک روز جنگ کارآمدتر و بهتر و خوش فرجام تر است.