آیتالله العظمی شیرازی: اگر صدای زن عادی باشد، شنیدن آن هم بر مرد و هم بر زن حرام نیست

نشست علمی روزانه آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی، روز دو شنبه 18 محرم سال 1447 برگزار شد، در این نشست هم چون جلسات پیشین ، ایشان به سوال های حاضران در جلسه ، پیرامون مسائل مختلف فقهی پاسخ دادند.
آیت الله العظمی شیرازی در رابطه با حکم شنیدن صدای زن نامحرم فرمودند:
این مساله مشهور بین فقها از هزار سال پیش تا کنون است ، که نه بر خود زن حرام است که صدای او را اجنبی بشنود و نه بر اجنبی حرام است که آن را بشنود.

معظم له در ادامه فرمودند: لذا اگر صدای زن عادی باشد، شنیدن آن اشکالی ندارد، مگر آن که موجب برانگیخته شدن شهوت مردان شود، که در این صورت هم بر مرد و هم بر زن حرام است.
ایشان در رابطه حکم صدای زن فرمودند : این مساله مشهور بین فقها از هزار سال پیس تا کنون است ، که نه بر خود زن حرام است که صدای او را اجنبی بشنود و نه بر اجنبی حرام است که آن را بشنود ، فقط در قرآن در آیه ۳۲ سوره ی احزاب آمده است : فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ ، پس زنهار نازک و نرم (با مردان) سخن مگویید.

آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند : بنابراین اگر صدای زن عادی باشد ، اشکالی ندارد ، و نه آنکه آن را نازک کند ، آن گونه که در قرآن آمده است ، و موجب برانگیخته شدن شهوت مردان شود ، این کار ، هم بر مرد و هم بر زن حرام است.
معظم له هم چنین تاکید فرمودند : در زمان پیامبر اکرم ، زنان نزد ایشان می آمدند و با حضرت سخن می گفتند و حضرت نیز با آنان ، سخن می گفتند ، و در زمان ائمه هم این چنین بوده است.
ایشان با روایتی از امام باقر فرمودند : روایت شده که امام باقر که در هفتم ذی الحجه به شهادت رسیدند ، پولی را برای امام صادق قرار دادند و فرمودند که این پول در منا بگذارید تا زنان جمع شوند و زنان نادبه برای من ندبه کنند و روضه بخوانند ، ندبه هم به معنای صدای یواش نیست ، بلکه به معنای داد زدن است ، همان گونه که متعارف است که در ماتم کسی شعری می خوانند و ضجه و فریاد می کنند ، اما قطعا در آنجا صدا را نازک نمی کردند.

آیت الله العظمی شیرازی در ادامه تاکید فرمودند که صدای زن اگر عادی باشد ، حرام نیست ، نه بر خودش و نه بر مرد اجنبی که آن را می شنود ، فقط دو چیز بر مرد حرام است ، اول آنکه صدای زن به گونه ای باشد که موجب هیجان مرد و برانگیخته شدن شهوت او شود که در این صورت هم بر مرد و هم بر زن حرام است ، و دوم آنکه زنی با آنکه صدای عادی دارد اما همان صدا موجب تحریک و برانگیخته شدن شهوت و هیجان مرد شده و از صدای عادی آن زن هم احساس لذت می کند ، که شنیدن این صدا ، چون که ریبه است ، بر مرد حرام است.
معظم له در رابطه با کیفیت ارتباط با نامحرم در فضای مجازی به گونه ای که انسان به حرام مبتلا نشود، فرمودند: رعایت مواردی که نسبت به نامحرم که جزء محرمات است، در همه جا لازم است و در این زمینه بین فضای مجازی و غیرمجازی تفاوتی وجود ندارد.

ایشان در ادامه فرمودند: مثلا اگر انسان صدای نامحرم را بشنود و با شنیدن صدای او لذت غریزه جنسی می برد، حتما این کار جایز نیست.
آیت الله العظمی شیرازی هم چنین تاکید فرمودند: لذا نه زن حق دارد صدای خود را به صورتی درآورد که موجب تحریک جنسی مردان شود، و نه مرد مجاز است صدای زن را بشنود، اگر با شنیدن آن صدا دچار لذت جنسی می شود.
معظم له در رابطه با حکم کلی این مساله در صورت رعایت موارد شرعی فرمودند: در غیر این صورت اگر در ارتباط با نامحرم در فضای مجازی، انسان به حرام مبتلا نمی شود و ارتباط او به شکل عادی باشد، اشکال ندارد.
ایشان هم چنین تاکید فرمودند : در زمان پیامبر اکرم ، زنان نزد ایشان می آمدند و با حضرت سخن می گفتند و حضرت نیز با آنان ، سخن می گفتند ، و در زمان ائمه هم این چنین بوده است.

آیت الله العظمی شیرازی با روایتی از امام باقر فرمودند : روایت شده که امام باقر که در هفتم ذی الحجه به شهادت رسیدند ، پولی را برای امام صادق قرار دادند و فرمودند که این پول در منا بگذارید تا زنان جمع شوند و زنان نادبه برای من ندبه کنند و روضه بخوانند ، ندبه هم به معنای صدای یواش نیست ، بلکه به معنای داد زدن است ، همان گونه که متعارف است که در ماتم کسی شعری می خوانند و ضجه و فریاد می کنند ، اما قطعا در آنجا صدا را نازک نمی کردند.