مرجعیت شیعه

سی و نهمین سالگرد شهادت آیت الله سید حسن شیرازی برادر مرجعیت شیعه

امروز 16 جمادی الثانی مصادف است با سی و نهمین سالروز شهادت اندیشمند بزرگ و عالم مجاهد «آیت الله سید حسن شیرازی» علیه الرحمه.

 

امروز 16 جمادی الثانی مصادف است با سی و نهمین سالروز شهادت اندیشمند بزرگ و عالم مجاهد «آیت الله سید حسن شیرازی» علیه الرحمه.

شانزدهم جمادی الثانی سالروز شهادت «آیت الله سید حسن شیرازی»، برادر مرجعیت شیعه «آیت الله العظمی سید صادق شیرازی»مدظله به دست عناصر حزب بعث عراق است.

شهید آيت الله سید حسن شیرازی در سال ١٣٤٥ قمری در شهر مقدس نجف چشم به جهان گشود و پس از تحصیل علم نزد اساتیدی چون پدرشان «آیت الله العظمی سید میرزا مهدی شیرازی» برادر بزرگشان «آیت الله العظمی سید محمد شیرازی»، «آیت الله العظمی سید محمدهادی میلانی» و «آیت الله العظمی شیخ محمدرضا مسجد شاهی اصفهانی» به درجه اجتهاد رسید.

شهید والا مقام مرحوم آیت الله سید حسن شیرازی «قدس سره» با الهام گرفتن از قرآن و عترت، راه نجات ملت های مسلمان را بر آنها باز می گفت و این همان چیزی بود که حزب بعث و دیگر ظالمین، از آن هراس داشتند.

ایشان از لزوم گسترش شعائر حسینی بسیار می گفت و آن را بیمه کننده دین، در برابر همه خطرات دشمنان می دانست، حق قانون گذاری را منحصراً برای اسلام و معصومین علیهم السلام شمرده و هرگز قوانین مخالف با اسلام و محدود کننده آزادی های مشروعه فردی و اجتماعی را صحیح و قابل اجرا نمی دانست. 

همچنین این مجتهد مجاهد، فعالیت های بسیاری در زمينه مقابله با تفکر کمونیستی داشت که در آن زمان به کشورهای اسلامی خصوصا کشور عراق هجوم آورده بود و به همین خاطر توسط رژیم بعث عراق دستگير و زندانى شد.

مرجعیت شیعه آیت الله العظمی سيد صادق شیرازی در قسمتی از خاطرات خود در این باره می گویند: وقتی به ملاقات برادرم رفتیم، هنگام ورود مأمور بعثی از من سؤال کرد: که هستی؟ هنگامی خود را معرفی کردم گفت: «برادرِ مزدور آمریکا»! وارد شدیم و منتظر ملاقات برادر بودیم که ایشان را آوردند. وقتی اخوی شهید آمدند در نگاه اول او را نشناختم و مرحوم والده نیز باورش نمی شد که او پسرش باشد؛ چرا که وضعیت ظاهری اش در اثر شکنجه تغيير كرده بود.

این شهید بزرگ، پس از آزادی از زندان فعالیت های خود را گسترش داد که از آن جمله می توان به تاسیس و راه اندازی چندین مسجد و مرکز اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی و همچنین مدارس حوزوی که از مهمترین آنها حوزه علميه زینبیه در دمشق و مدرسه ی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در بیروتِ لبنان هستند اشاره نمود که همچنان در حال فعالیت و تربیت طلاب و علمای شیعی هستند.

شهید آیت الله سید حسن شیرازی، تنها فقها و مراجع را رهبران امت اسلامی و حافظ امت در برابر خطرات و انحرافات و گرایشات فاسد می دانست و همواره بر پیروی از آنان تأکید داشت. 

وی بر اهمیت مسئله شورا و مشورت خصوصاً در کارهای مهم اجتماعی در سطح رهبران معتقد بود و تشکیل و دوام حکومت اسلامی را در سایه شورای مراجع و وجود احزاب و گروه های اسلامی تحت نظارت آنان ممکن می دانست.

ایشان با هرگونه مصلحت اندیشی، رعایت منافع مالی، ترس، سکوت در برابر بی عدالتی ها، نشر افکار و عقاید منحرف و مورد اهانت قرار گرفتن مقدّسات دینی مخالف بود و نتیجه این گونه اعمال را، جدای از عذاب اخروی، چیزی جز ذلّت و خواری در دنیا نمی دانست.

سرانجام، آیت الله سید حسن شیرازی در تاریخ 16جمادی الثانی زمانی که قصد شرکت در مراسم یادبود شهید سید محمد باقر صدر در لبنان را داشت، توسط دو نفر موتورسوار به ضرب گلوله به شهادت رسید.

به گفته «خالد عبدالغفار» منشی صدام؛ صدام شخصا دستور ترور ایشان را داده بود.

«آیت الله العظمی سید محمد شیرازی» در مراسم این مجاهد خستگی ناپذیر گفته بودند: «این اولین شهید از خاندان شیرازی نیست و آخرین شهید نیز نخواهد بود». 

پیکر پاک شهید«آیت الله سید حسن شیرازی» پس از انتقال به شهر مقدس قم و خواندن نماز توسط «آیت الله العظمی مرعشی نجفى»علیه الرحمه، در حرم مطهر «حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها» به خاک سپرده شد. 

 

 

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا