سوریه

تشدید بحران و زنگ خطر بازگشت داعش به شهرهای سوریه در پی انفجار خونین دمشق و خط‌ونشان رسانه‌ای برای ساختار سیاسی جدید

تشدید بحران و زنگ خطر بازگشت داعش به شهرهای سوریه در پی انفجار خونین دمشق و خط‌ونشان رسانه‌ای برای ساختار سیاسی جدید

وقوع انفجار مرگبار در دمشق همزمان با هشدارهای سازمان ملل و حملات رسانه‌ای شدید گروه سنی های تندروی داعش، نشان از شکنندگی شدید اوضاع و رقابت خونین میان جریان‌های مختلف برای بازتوزیع قدرت در محیط‌های شهری سوریه دارد.

وقوع ناامنی‌های اخیر و انفجار در دمشق، بار دیگر خلأهای عمیق و شکنندگی ساختار جدید قدرت را در این کشور نمایان کرد.

اگرچه هنوز هیچ جریانی به طور رسمی مسئولیت انفجار بمب در یک کافه محلی در نزدیکی «کاخ دادگستری» دمشق را که به کشته شدن ۱۰ تن و زخمی شدن حدود ۲۰ نفر منجر شد بر عهده نگرفته است، اما این رویداد خونین درست همزمان با هشدارهای پیاپی سازمان ملل متحد رخ می‌دهد.

هشدارهایی که تصریح می‌کنند گروه سنی های تندروی داعش با سوءاستفاده از وضعیت بحرانی و بی‌ثبات موجود، در حال انتقال مراکز عملیاتی خود به عمق شهرهای بزرگ است.

به گزارش روزنامه «الاخبار»، منابع خبری اعلام کرده‌اند که این گروه مأموریت جدید خود را از طریق گروه‌های پوششی و پیچیده‌ای مانند گروه سنی های تندروی «انصار السنه» پیش می‌برد که پیش از این نیز مسئولیت حمله به کلیسای مار الیاس دمشق را پذیرفته بود.

بر اساس گزارش همین رسانه‌ها، هفته‌نامه «النبأ» به عنوان ارگان رسمی گروه سنی های تندروی داعش، هجمه سنگینی را علیه ساختار سیاسی جدید در دمشق آغاز کرده و در سرمقاله خود تحت عنوان «مجلس الشرک»، به شدت به مجلس جدید حمله کرده است.

خط‌ونشانی رسانه‌ای که نشان می‌دهد گروه سنی های تندروی داعش علاوه بر تحرکات میدانی، تقابل عقیدتی با حاکمان جدید را وارد فاز جدیدی کرده است.

بنا بر اعلام منابع خبری، اوضاع بی‌ثبات در حالی سایه خود را سنگین‌تر کرده که پرونده شبه‌نظامیان خارجی به‌ویژه عناصر فرانسوی و ازبک وارد مرحله پیچیده‌ای شده و آن‌ها از دستورهای مقام های انتقالی برای انحلال یا ادغام در بدنه وزارت دفاع سر باز می‌زنند.

این شورش داخلی ناشی از ترس این جنگجویان از معامله احتمالی مقام های دمشق با رئیس‌جمهور فرانسه در سفر پیش‌رو به سوریه است.

در همین راستا، منابع محلی از حمله دیگری در ورودی شهر «جرمانا» در ریف دمشق خبر دادند که طی آن موتورسواران مهاجم با شلیک به مأموران ایست بازرسی، سه نیروی امنیتی را زخمی کردند تا مشخص شود بحران فراتر از قلب پایتخت است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا