سوریه

افزایش هراس از فروپاشی سوریه پس از سقوط اسد

افزایش هراس از فروپاشی سوریه پس از سقوط اسد

نه ماه پس از سرنگونی رژیم بشار اسد، سوریه همچنان درگیر خشونت، بی‌ثباتی و بی‌اعتمادی اقلیت‌هاست.

گزارش روزنامه اتریشی «استاندارد» و دیگر رسانه‌های منطقه‌ای نشان می‌دهد که دولت موقت احمد شرع با چالش‌های جدی از سوی اقلیت‌های قومی و مذهبی، فشارهای بین‌المللی و خطر تجزیه کشور روبه‌رو است.

روزنامه «استاندارد» اتریش در گزارشی تحلیلی وضعیت سوریه را نه ماه پس از سقوط رژیم بشار اسد بررسی کرده و آن را همچنان «نامشخص و ناامن» توصیف کرده است.

بر اساس این گزارش، خشونت و فقر در سراسر کشور گسترده است و تردیدها درباره توانایی دولت موقت به رهبری احمد شرع برای حفظ وحدت سوریه روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

به نوشته این روزنامه، مناطق مختلف سوریه همچون گذشته تحت کنترل کامل دولت مرکزی نیست و مقاومت محلی علیه دمشق ادامه دارد.

اقلیت‌های مذهبی و قومی، از جمله شیعیان، علویان، دروزی‌ها و مسیحیان، از جنایات سنی های تندرو و فشارهای نیروهای شبه‌نظامی رنج می‌برند.

در همین زمینه، روزنامه «استاندارد» یادآور شد که در ماه مارس علویان ساکن سواحل مدیترانه قربانی کشتار جمعی شدند و حملات علیه آنان متوقف نشده است.

همچنین دروزی‌های جنوب سوریه پس از ناآرامی‌های تیرماه و خشونت‌های بادیه‌نشینان، بیش از گذشته به دولت جدید بی‌اعتماد شده‌اند.

دویچه‌وله فارسی نیز به انتشار ویدئویی اشاره کرده که از بیمارستانی در سویدا ضبط شده است. این تصاویر نشان می‌دهد نیروهای امنیتی سوری یک پرستار را هدف گلوله قرار داده و دروزی‌ها را «کافر» خطاب می‌کنند.

شورای امنیت سازمان ملل با اجماع کم‌سابقه‌ای در واکنش به این رویداد بیانیه‌ای شدیداللحن صادر کرده است.

از سوی دیگر، کردها که بیش از یک دهه مناطق شمال شرق را با مدیریت خودگردان اداره می‌کردند، حاضر به واگذاری کامل خودمختاری نیستند.

خبرگزاری دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن روز پنجشنبه گزارش داد که دولت دمشق دو گذرگاه تجاری در مناطق کردنشین را ناگهانی مسدود کرده است؛ اقدامی که انتقال سوخت و تجارت میان مناطق مختلف سوریه را مختل کرده است.

در این میان، جامعه شیعیان سوریه نیز از ناامنی‌های فزاینده و حملات پراکنده در حاشیه دمشق و مناطق جنوبی رنج می‌برند.

منابع رسانه‌ای منطقه‌ای نوشته‌اند که اماکن مذهبی شیعیان در برخی شهرها هدف حملات گروه‌های سنی هایتندرو قرار گرفته و این مسئله موجب نگرانی عمیق خانواده‌های آنان شده است.

در سطح دیپلماتیک نیز تحرکات متعددی جریان دارد. به گزارش «استاندارد»، احمد شرع برای کسب حمایت آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل و کاهش تحریم‌ها علیه گروهش، ناگزیر به تعامل با واشنگتن شده است.

هم‌زمان، دیدارهای مقام‌های سوری با همتایان ترکیه‌ای و روسی نشان می‌دهد دمشق به دنبال پشتوانه خارجی برای حفظ موقعیت خود است.

تحلیلگر «استاندارد» در پایان هشدار می‌دهد که کشورهای حامی رژیم جدید بیم آن دارند که سوریه به سوی تجزیه پیش رود؛ تجزیه‌ای که اگر رخ دهد، به گفته این روزنامه، «مسالمت‌آمیز نخواهد بود».

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا