هيئت ها و شعائر حسينى

آیا آزادی های پس از جنگ، شامل قمه‌زنی هم خواهد شد؟



آیا آزادی های پس از جنگ، شامل قمه‌زنی هم خواهد شد؟

در ماه های اخیر و پس از وقوع جنگ در منطقه، شاهد هستیم که اجرای برخی محدودیت‌های اجتماعی در ایران مانند حجاب، کمرنگ‌تر شده و در مواردی نیز مقامات رویکردی متفاوت نسبت به گذشته در پیش گرفته‌اند.

این تغییرات اکنون پرسشی را در میان بخشی از شیعیان مطرح کرده است: آیا این فضا می‌تواند به رفع محدودیت از برخی آیین‌های مذهبی، از جمله قمه‌زنی، نیز منجر شود؟

قمه‌زنی سال‌هاست در ایران ممنوع است و برگزاری آن با ممانعت نهادهای امنیتی و انتظامی روبه‌رو می‌شود. در این مدت، بسیاری از عزاداران بارها با بازداشت، احضار، بازجویی یا برخوردهای قضایی مواجه شده‌اند.

هم‌زمان با کاهش سخت‌گیری در برخی حوزه‌های اجتماعی، این پرسش بار دیگر مطرح شده است که مرز آزادی عقیده در ایران کجاست؟ آیا آزادی انتخاب تنها شامل برخی سبک‌های زندگی می‌شود یا آیین‌های مذهبی بحث‌برانگیز را نیز در بر می‌گیرد؟

با نزدیک شدن به ماه محرم، توجه‌ها بار دیگر به این موضوع جلب شده است.

هنوز مشخص نیست که رویکرد نهادهای مسئول نسبت به برگزاری این مراسم تغییری خواهد کرد یا نه؛



اما برای منتقدان ممنوعیت قمه‌زنی، پرسش اصلی همچنان پابرجاست: اگر اصل بر افزایش آزادی‌های فردی و اجتماعی است، آیا این اصل شامل شیعیانی که خواهان برگزاری آیین‌های سنتی خود هستند نیز می شود؟

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا