یک مقام مسئول در سازمان ملل متحد در سخنانی تأکید کرد که تحریم مقام های نظامی میانمار باعث میشود تا آنها از اقدام های سرکوبگرانهای که علیه مردم انجام میدهند، دست بکشند.
تام اندروز، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در میانمار، با تأکید بر اینکه تحریم های اقتصادی، اقدامی نظامی برای نظامیان حاکم در میانمار است، گفت: واکنش جامعه بینالمللی به بحران میانمار شکست خورده و این شکست باعث شده تا جان میلیونها نفر به خطر بیفتد.
وی افزود: بازداشت خودسرانه، شکنجه و حملات سازمانیافته به روستاها به نشانه و ویژگی حکومت نظامی میانمار تبدیل شده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل زنگ خطر را درباره یک فاجعه انسانی قریبالوقوع در اردوگاههای آوارگان روهینگیا در بنگلادش به صدا درآورد و خاطرنشان کرد که به واسطه عدم بودجه اضافی فوری، به ناچار تصمیمی اتخاذ خواهد شد که در نتیجه آن در هفتههای آینده سهمیه غذای اختصاص یافته برای آوارگان روهینگیا تا ۲۰% کاهش یابد. ضمن اینکه احتمالاً این کاهش جیره غذایی صدها هزار نفر را به طور کامل حذف میکند.
گفتنی است، نزدیک به یک میلیون پناهجوی مسلمان روهینگیا در اردوگاههایی در منطقه مرزی کاکس بازار در بنگلادش زندگی میکنند که بیشتر آنها از سرکوب نظامی در میانمار در سال ۲۰۱۷ گریختهاند.
تاکنون، حکومت نظامی میانمار که با کودتا قدرت را در دست گرفت، تمایل چندانی برای بازپسگیری پناهندگان روهینگیا از خود نشان نداده است.