نگاهی به سیستم جمع آوری سنگ ریزه های رمی جمرات
هر ساله میلیون ها سنگ ریزه در مراسم رمی جمرات به سمت شیطان پرتاب می شود.
شاید اینکه این سنگ ها بعد از پرتاب شدن به کجا می روند، و چه بلایی سر آنها می آید، سوالی است که ذهن بسیاری از مخاطبین را به خود جلب کرده باشد.
شبکه ماهواره ای الجزیره در گزارشی با عنوان “سنگ ریزه های رمی جمرات، به کجا می روند؟” به فرایند و سرنوشت سنگ های پرتاب شده در مراسم رمی جمرات پرداخت.
در این گزارش آمده: سالانه بیش از هزار تن سنگ ریزه در ایام حج به سمت شیطان پرتاب می شود که در صورت عدم وجود مکانیسمی خاص برای جابه جایی این آنها، متراکم و به یک کوه تبدیل می شوند.
در موسم حج، زائران در سه روز تشریق یعنی رمی اولی، وُسطی و عُقبی، به سمت شیطان سنگ پرتاب می کنند و حجاج جمرات را از منا یا مزدلفه که مقادیری از سنگ ریزه های کوچک است، می گیرند.
برخی از علمای اسلام، رمی جمرات را دشنام دادن به شیطان و تحقیر و مخالفت با او و پیروی از سنت پیامبر صلی الله علیه و آله می دانند که در این رابطه فرموده اند: مناسک خود را از من بگیرید.
اما این سنگ ریزه های جمرات پس از پرتاب زائران به کجا می روند؟ پاسخ این است که این سنگ ریزه ها پس از انداختن توسط زائران، از چند مرحله عبور می کنند، ابتدا در پایین حوض های جمرات فرود می آیند و سپس وارد سیستم خودکار می شوند تا جمرات از غیر جمرات جداسازی شود.
در پایین پل جمرات، راز مونتاژ سنگ ریزه ها نهفته است، جایی که این سنگ ریزه ها با کمربندهای بزرگی جمع آوری شده و سپس بعد از جمع آوری توسط یک سیستم خودکار جابه جا می شوند. این سیستم همچنین حسگرهایی برای مرتب سازی و جداسازی شن ها از سنگ ریزه ها دارد.
سیستم بالابر خودکار به تسریع ذخیره سازی سنگ ها در زیر زمین تاسیسات پل جمرات کمک می کند و از طریق دروازه های الکترونیکی واقع در طبقه های این پل، سنگ ریزه ها به خودروهای کمپرسور منتقل می شود.
سپس سنگ ریزه ها به عنوان زباله در محل های دفن زباله دفن می شود و مقادیر دفن شده طبق آمارهای رسمی، سالانه حدود یک هزار تن تخمین زده می شود.