آسیااخبارافغانستانجهانجهان اسلام

تولیدکنندگان مواد مخدر در افغانستان: با آمدن طالبان تولیدات آزاد و رو به افزایش است

به گفته تولیدکنندگان مواد مخدر در کشور افغانستان بعد از تسلط سنی های تندروی طالبان آنان می توانند آزادانه تولید مواد مخدر را ادامه می دهند.

به گزارش شیعه ویوز (اخبار شیعیان جهان)؛ کشت خشخاش یکی از اقدامات پردرآمد کشاورزان در افغانستان بود که جامعه جهانی از طریق حکومت گذشته این کشور و کمک های مالی آن را کاهش داده بود.

بیشتر مسکن ها پایه ای از مواد مخدری مانند تریاک دارند که از آن مورفین به دست می آید، اما این مسکن که از دل مادر طبیعت آمده، نه تنها درد مردم افغانستان را کاهش نداده بلکه خود زخمی بر زخم های دیگر است.

تولید مواد مخدر در افغانستان پس از تسلط سنی های تندروی طالبان افزایش یافته و این تنها شامل کشت خشخاش نیست، بلکه شامل تولید دیگر مواد مخدر شیمیایی نیز می شود.

برای مثال در حال حاضر روزانه حدود سه هزار کیلوگرم شیشه در ۵۰۰ کارخانه موقت در جنوب‌غربی افغانستان تولید می‌شود.

یک عمده‌فروش مواد مخدر در ولایت هلمند افغانستان می گوید: از زمان تسلط طالبان بر این کشور، آنان آزاد شده‌اند.

با این حال، گفته شده که حکومت سرپرست طالبان پس از تسلط‌شان، محدودیت‌هایی زیادی بر بازار بزرگ تریاک در هلمند وضع کرده است.

برخی از قاچاق‌بران مواد مخدر می گویند که اگر طالبان بخواهد، می‌تواند کشت و تولید این مواد را ممنوع کند اما مواد مخدر راه درآمد است.

تولیدکنندگان مواد مخدر در حال حاضر شیشه را با گیاه افدرا تقویت می‌کنند.

به گفته آنان، طالبان در گذشته از گیاه افدرا مالیات می‌گرفتند، اما اکنون آن را به کلی ممنوع اعلام کرده‌اند.

این تولیدکنندگان گفته‌اند که ممنوعیت افدرا سبب شده است که قیمت عمده شیشه در آن ولایت دو برابر شود.

با این حال، آنان تصریح کرده‌اند که انبارهایی پر از این گیاه برای تولیدات بعدشان دارند و انبارشان تا ماه ژانویه ۲۰۲۲ برای تولید کافی است.

شماری از تولیدکنندگان مواد مخدر گفته‌اند که از زیان‌های کارشان خبر دارند، اما کشت‌ جایگزین کفاف زندگی شان را نمی دهد و اگر قرار باشد که بامیه یا بادمجان کشت کنند، باید برای آن چاه حفر شود که سود کاملش حتی نصف هزینه حفر چاه را هم نمی دهد.

گفتنی است ارزش یک کیلوگرم هیرویین افغانستان برای صادرات یک هزار و ۱۹۰ دلار برآورد شده اما زمانی که این محصول مثلا به کشوری نظیر بریتانیا می رسد به ۶۶ هزار دلار فروخته می شود.

این در حالی است که طبق گفته دیوید منسفیلد، مختصص برجسته تجارت مواد مخدر در افغانستان، تولید شیشه در این کشور در مقایسه با هیرویین بیش‌تر شده است.

منسفیلد گفته در دوره اول حکومت طالبان، سال‌ها طول کشید که مواد مخدر منع شود، اما در عین حال، تریاک هنوز در افغانستان وجود داشت.

با این حال، بلال کریمی، سخنگوی سنی های تندروی طالبان گفته ریشه‌کن کردن مواد مخدر به افغانستان و جامعه جهانی کمک می‌کند. او مدعی شده که به همین دلیل، جهان باید در این راستا کمک نماید!

بر اساس آمارها، تریاک افغانستان ۸۰ ٪ تریاک جهان را تشکیل می‌دهد و همچنان در حال رونق است.

رونقی که سالها برای اصلاح آن تلاش شده بود و حالا سنی های تندروی طالبان برای کسب درآمد آن را بوجود آوردند.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا