گزارش نیویورک تایمز از مهرورزی شیعیان در آرامستان کرونای عراق
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مفصل به موضوع مهرورزی شیعیان در آرامستان کرونای عراق پرداخت.
به گزارش شیعه ویوز (اخبار شیعیان جهان)؛ درحالی که با شیوع کرونا بسیاری از قبرستانهای عراق از دفن اموات کرونایی سر باز زدند، آرامستان جدید دارالسلام نجف که با مدیریت شیعیان این کشور تأسیس شده، با پذیرش قربانیان کرونایی از همه ادیان و مذاهب صحنهای از مهرورزی را در روزهای حزن و اندوه خانوادهها به نمایش گذاشته است.
روزنامه نیویورک تایمز طی گزارشی در این باره نوشت: هیچ نشانه و راهنمایی برای نشان دادن مسیر آرامستان جدید «وادی السلام» یا به قول عراقیها «قبرستان کرونا» وجود ندارد، اما پیدا کردن آن کار سختی نیست. فقط کافی است ماشینها را دنبال کنید. این تنها مقصدی است که در این جاده ناهموار صحرایی طی می شود.
چند ماه پیش کلنگ افتتاح این قبرستان در جنوب عراق زده شد و در حال حاضر بیش از ۳۲۰۰ قبر در آن وجود دارد.
قبرکَنها هر شب برای ایجاد قبرهای جدید، خاک شنی این قبرستان را حفر میکنند.
علی رضی، ۴۹ ساله از ناصریه در حالی که در کنار اتومبیل خود مقابل ورودی قبرستان ایستاده بود گفت: ما منتظر مادر خود هستیم. او دو روز پیش درگذشت، اما اکنون به خاطر کرونا نمیتوانیم او را تشییع کنیم و برای انتقال او باید منتظر آمبولانس باشیم. برخی از آداب و رسوم را باید انجام دهیم، اما با وجود کرونا حتی نمیتوانیم بدن او را لمس کنیم.
قبل از شیوع کرونا، شیعیان فارغ از اینکه از کجای عراق باشند، تابوت را بر روی شانههای خود در اطراف حرم امیرالمومنین علی علیه السلام در شهر مقدس نجف میگرداندند و خارج از درهای حرم، نماز میت میخواندند.
سپس تابوت را برای دفن به گورستان وادیالسلام، یکی از بزرگترین و قدیمیترین قبرستانهای جهان، میبردند. اهل تسنن هم معمولاً مراسم تشییع جنازه را نزدیک خانه برگزار و سپس میت را به قبرستان نزدیک محل زندگی خود منتقل میکردند.
رضی و سایر افرادی که عزیزانشان در قبرستان جدید وادیالسلام به خاک سپرده شدهاند، همه این آداب اساسی را باید فراموش کنند و این باعث تأسف است.
آنها نتوانستند آخرین کار خیر ممکن یعنی بدرقه متوفی با آداب و رسوم اسلامی را آن طور که دلخواه آنان بود برای عزیزان خود به جا بیاورند.