در پی دههها تنش، بیاعتمادی و اتهامزنی متقابل، نشست سهجانبه افغانستان، پاکستان و چین در پکن نوید شکلگیری رویکردی تازه برای تقویت روابط دیپلماتیک و همکاری امنیتی میان کابل و اسلامآباد را داده است.
آنهم با میانجیگری اژدهای سرخ، در زمانی که جهان اسلام بیش از همیشه نیازمند وحدت منطقهای است.

چین با ایفای نقش میانجیگر فعال، موفق شده است پس از چهار دهه کشمکش میان افغانستان و پاکستان، دو کشور را بر سر میز گفتوگو و تفاهم بنشاند.
به گزارش شبکه خبری اسکاینیوز و رسانههای منطقهای افغانستان، در جریان نشست سهجانبه وزرای خارجه افغانستان، پاکستان و چین در پکن، توافقاتی برای تبادل سفرا و تقویت روابط دیپلماتیک حاصل شد.

این نشست در حالی برگزار شد که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در گفتوگو با اسکاینیوز بهصراحت اعتراف کرده است که کشورش در طول سه دهه گذشته، از گروههای تروریستی برای منافع آمریکا و غرب پشتیبانی کرده است.

این اعتراف آشکار، بر ادعاهایی که افغانستان و دیگر کشورهای منطقه سالها مطرح کرده بودند، صحه می گذارد.
حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در آمریکا نیز اخیراً تأکید کرده است که تهدید اصلی پاکستان نه از افغانستان، بلکه از مشکلات داخلی خود این کشور نشأت میگیرد: هویت ملی شکننده، رکود اقتصادی و سیاستهای امنیتی اشتباه.
چین با سابقه موفق میانجیگری در تنش ایران و عربستان، اینبار تلاش دارد تا زمینه همکاری امنیتی، اقتصادی و ضدتروریسم میان افغانستان و پاکستان را تقویت کند.

کارشناسان میگویند اگر اسلامآباد تضمین دهد که خاک خود را از تروریسم پاک میکند، میتوان به ثبات منطقهای امیدوار بود.

کارشناسان منطقه ای معتقدند که در جهانی که قطبهای جدیدی از جمله چین، ایران و روسیه در حال شکلگیری هستند، تعامل سازنده و دوری از بازیهای غربی، مسیر پایدارتری برای مسلمانان منطقه خواهد بود.