اخبارایران

مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا؛ هشدار جدی برای سلامت عمومی مردم ایران

با افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا و تصادفات جاده‌ای در ایران، کارشناسان حوزه سلامت نسبت به پیامدهای نادیده گرفتن عوامل محیطی هشدار می‌دهند.

عواملی که به گفته محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت ایران سالانه جان ده‌ها هزار نفر را می‌گیرد و نیازمند همکاری بین‌بخشی و افزایش سواد سلامت عمومی است.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، با هشدار درباره مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا، اعلام کرد که این عامل محیطی سالانه جان حدود 50 هزار نفر را در ایران می‌گیرد.

به گفته او، حوادث ترافیکی نیز سالانه منجر به مرگ سی هزار نفر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا دکتر ظفرقندی با تأکید بر نقش آموزش همگانی در حوزه سلامت گفت: «افزایش سواد سلامت مردم و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها، کلید کاهش این آمارهاست.»

کارشناسان سلامت معتقدند سهم عمده‌ای از عوامل مؤثر بر سلامت مردم خارج از حوزه اختیارات مستقیم وزارت بهداشت است.

کارشناسان هم چنین می‌گویند تنها 25 درصد مسائل بهداشتی درون‌سازمانی و قابل کنترل هستند و 75 درصد دیگر وابسته به سیاست‌گذاری‌های کلان و همکاری دیگر نهادهاست.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، در حالی که وضعیت نگران‌کننده آلودگی هوا و فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل در کلان‌شهرها همچنان ادامه دارد، نظام سلامت با مشکلات ساختاری نیز مواجه است.

یکی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی دکتر بهشتی با اشاره به بدهی 6 هزار میلیارد تومانی و کمبود منابع مالی گفت: «مهاجرت نخبگان و فرسودگی زیرساخت‌ها مانند خوابگاه‌ها و تجهیزات بیمارستانی، تهدیدی جدی برای آینده پزشکی کشور است.»

کارشناسان هشدار می‌دهند که مهاجرت پزشکان متخصص، نظام سلامت را با خلأهای جدی مواجه کرده است.

هرچند بر اساس برخی آمارها مهاجرت متخصصان در سال گذشته 22 درصد کاهش یافته، اما خطر خروج نخبگان همچنان جدی است.

همچنین بر اساس دیدگاه معاون آموزشی وزارت بهداشت، نبود عدالت آموزشی و نادیده‌گرفتن دغدغه‌های دانشجویان و استادان، عاملی در تضعیف کیفیت آموزش پزشکی بوده و اصلاح این روند برای بازسازی بنیان علمی کشور ضروری است.

به گفته تحلیل‌گران، بی‌توجهی به سلامت عمومی، خروج نخبگان و نادیده‌گرفتن خطرات زیست‌محیطی می‌تواند سلامت نسل‌های آینده را نیز به خطر اندازد.

تحلیل‌گران هم چنین خواستار برنامه‌ریزی فوری برای اصلاح ساختارها و جلب مشارکت سایر نهادها در حل این بحران هستند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا