افزایش تجارت کشورهای عضو دیهشت به 500 میلیارد دلار تا سال 2030 با راهاندازی سیستم پرداخت مشترک
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دیهشت) اعلام کرد که این سازمان با هدف تقویت پیوندهای اقتصادی میان اعضا، برنامه دارد تا سال 2030 حجم تجارت متقابل خود را به 500میلیارد دلار برساند و سیستم پرداخت مشترکی شبیه ویزا و مسترکارت راهاندازی کند.

ایسیاکا عبدالقادر امام، دبیرکل سازمان دیهشت، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آناتولی در حاشیه نمایشگاه «اکسپو 2025» ایران در تهران، اعلام کرد که کشورهای عضو این سازمان قصد دارند حجم تجارت متقابل خود را تا پایان سال 2030 به 500 میلیارد دلار افزایش دهند.

وی در ادامه افزود: برای تحقق این هدف، راهاندازی یک سیستم پرداخت مشترک در دستور کار قرار گرفته است که تنها در کشورهای عضو دیهشت قابل استفاده خواهد بود و عملکردی مشابه شبکههای مالی بینالمللی دارد.
عبدالقادر امام با اشاره به اینکه مرکز سازمان دیهشت در ترکیه قرار دارد، از حمایت دولت ترکیه قدردانی کرد و گفت: توافق تجارت ترجیحی میان اکثر اعضا امضا شده و کشورهای ایران، ترکیه، اندونزی و پاکستان اجرای آن را آغاز کردهاند.
این توافقنامهها کاهش تعرفهها و تسهیل فرآیندهای تجاری را در پی دارد.
به گفته وی، تنوع جغرافیایی اعضای دی هشت که در سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا حضور دارند، اگرچه چالشهایی مانند هماهنگی مقررات اقتصادی را ایجاد میکند، اما ظرفیتهای بزرگی نیز برای توسعه تجارت و پیوندهای اقتصادی میان کشورهای اسلامی به همراه دارد.

او هم چنین تأکید کرد که هدف بلندمدت این سازمان، تبدیل دیهشت به یک قدرت اقتصادی جهانی است.
وی همچنین از افزایش شناختهشدن دیهشت در سطح بینالمللی خبر داد و گفت که طی سه سال گذشته، دعوتنامههای متعددی از کشورهای مختلف برای مشارکت در نشستها و رویدادهای سازمان دریافت کردهاند.
گفتنی است که گروه دی-هشت (D-8) یا «سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور در حال توسعه» در سال 1997 با هدف تقویت همکاریهای اقتصادی بین کشورهای مسلمان در حال توسعه تأسیس شد.
اعضای این گروه عبارتند از: ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر، نیجریه
همه این کشورها دارای اکثریت جمعیت مسلمان هستند، اما در برخی از آنها مانند نیجریه، جامعه اسلامی با جوامع دیگر از جمله مسیحیان همزیستی دارد.
به طور کلی، دیهشت بر پایه اشتراکات فرهنگی، دینی که همگی کشورهای یاد شده مسلمان می باشند، و اهداف توسعه اقتصادی مشترک میان این کشورها شکل گرفته است.