اخبارجهانجهان اسلام

موافقت مشروط بنگلادش با ایجاد گذرگاه انسانی به میانمار؛ کمک‌رسانی به مسلمانان راخین در آستانه تحولی جدید

در پی تشدید بحران انسانی در ایالت راخین میانمار و درخواست سازمان ملل برای ارسال کمک‌های فوری، دولت انتقالی بنگلادش به‌طور مشروط با ایجاد یک گذرگاه انسانی در مرز خود با میانمار موافقت کرد.

اقدامی که می‌تواند گامی مؤثر در کاهش رنج مسلمانان روهینگیا باشد.

مشاور امور خارجه بنگلادش، توحید حسین، روز یکشنبه در نشست خبری در داکا اعلام کرد که دولت انتقالی این کشور با درخواست سازمان ملل برای ایجاد گذرگاه انسانی از طریق مرز بنگلادش با ایالت راخین در میانمار، به‌طور اصولی موافقت کرده است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، این تصمیم در حالی اتخاذ شده که ارتش شورشی “آراکان” کنترل کامل مرز میانمار با بنگلادش را در اختیار دارد و حکومت نظامی میانمار نیز مسیرهای ارسال کمک را مسدود کرده است.

وی تأکید کرد: «این یک گذرگاه کاملاً انسانی خواهد بود، نه نظامی. ما شرایطی داریم که فعلاً وارد جزئیات آن نمی‌شوم. اما اگر این شرایط رعایت شود، قطعاً کمک خواهیم کرد.»

او همچنین با اشاره به منافع ملی بنگلادش در این زمینه افزود: «بیش از یک میلیون و سیصد هزار آواره مسلمان روهینگیا از سال 2017 تاکنون در منطقه کاکس‌بازار بنگلادش پناه گرفته‌اند و هدف ما بازگرداندن این افراد به کشورشان است.»

سازمان ملل متحد هشدار داده است که با توجه به محاصره کامل ایالت راخین توسط ارتش میانمار، این منطقه در آستانه قحطی قرار دارد.

با این حال، برخی کارشناسان از احتمال سوءاستفاده گروه‌های تروریستی یا قاچاقچیان از این گذرگاه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند.

در پاسخ به این نگرانی‌ها، توحید حسین تصریح کرد: «این گذرگاه فقط برای عبور کمک‌های انسانی است و هیچ سلاحی وارد نخواهد شد.»

وی افزود که بنگلادش هرگونه ارتباط رسمی با گروه‌های مسلح غیردولتی را رد می‌کند، اما به‌دلیل شرایط خاص، ارتباطات محدودی با ارتش آراکان اجتناب‌ناپذیر است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا