اخبارایرانجهان

پایان تلخ یک تلاش 9 ساله؛ تعطیلی کمپین مطالبه‌گری معلولان ایران

پس از نزدیک به یک دهه فعالیت بی‌وقفه برای احقاق حقوق قانونی افراد دارای معلولیت، «کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت» به‌دلیل بی‌توجهی‌های مداوم دولت و ناامیدی جامعه هدف، فعالیت خود را متوقف کرد.

پایانی که زنگ خطری جدی برای وضعیت اجتماعی و حقوقی معلولان در ایران به‌حساب می‌آید.

«کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت» که از آبان 1395 به‌عنوان یک جنبش مدنی مستقل آغاز به کار کرد، پس از سال‌ها فعالیت مستمر و تلاش در مسیر تحقق عدالت اجتماعی، به کار خود پایان داد.

مدیر این کمپین، بهروز مروتی، در گفت‌وگویی با روزنامه شرق اعلام کرد: «در سه دولت اخیر، هیچ‌گاه قدمی جدی در راستای پاسخ به مطالبات این قشر برداشته نشد.»

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این کمپین، نقش مؤثر آن در تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان در سال 1396 بود.

با این‌حال، عدم اجرای کامل این قانون، به‌ویژه ماده 27 که بر پرداخت کمک‌هزینه معیشت به معلولان فاقد درآمد تأکید دارد، یکی از عوامل اصلی ناامیدی و تعطیلی این جنبش عنوان شده است.

این کمپین در بیانیه پایانی خود نوشت: «اگر امروز صدای معلولان در رسانه‌ها شنیده می‌شود، نتیجه همت شماست. اما نهادهای مسئول، این صدا را نادیده گرفتند.»

نگرانی‌ها از این‌که با تعطیلی کمپین، موضوعات مرتبط با معلولان از دایره اطلاع‌رسانی خارج شود، افزایش یافته است.

طبق پیمایش ملی شیوع‌شناسی معلولیت در سال 1403، حدود 11.5 درصد از جمعیت کشور، معادل 11میلیون نفر، دارای نوعی معلولیت هستند که از این میان، بیش از 530 هزار نفر دچار معلولیت شدید یا بسیار شدید و فاقد شغل و درآمد هستند.

تعطیلی این کمپین، پیام روشنی دارد: جامعه‌ای که صدای محرومان را نشنود، در عدالت و توسعه پایدار ناکام خواهد ماند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا