افزایش چشمگیر سهم انرژی خورشیدی در تولید برق جهان طی سه سال گذشته

پژوهشهای تازه نشان میدهد سهم انرژی خورشیدی در تولید برق جهانی طی سه سال گذشته دو برابر شده و به آستانه دهدرصد رسیده است.
چین با نقشآفرینی گسترده در این روند، نیمی از رشد جهانی انرژی خورشیدی را به خود اختصاص داده است.
گزارش تازه اندیشکده “امبر” در لندن نشان میدهد انرژی خورشیدی در سالهای اخیر با رشد بیسابقهای روبهرو بوده و اکنون به یکی از پایههای تولید برق در جهان تبدیل شده است.
بر اساس این پژوهش، سهم خورشید در تولید برق جهانی از 6.5 درصد در سال 2023 به 9.6 درصد در سال 2024 رسیده که بیانگر رشدی سریع و پایدار است.
در این گزارش آمده است که طی سه سال گذشته، میزان برق تولیدی از انرژی خورشیدی در جهان دو برابر شده و اکنون به بیش از 2100 تراواتساعت رسیده است.
چین، بهعنوان پیشتاز این تحول، با تولید 250 تراواتساعت، بیش از نیمی از رشد جهانی را رقم زده است.
به گفته کارشناسان، ترکیب انرژی خورشیدی با باتریهای ذخیرهساز، آن را به یک نیروی پایدار و توقفناپذیر در گذار جهانی به انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل کرده است.
این در حالی است که برقآبی همچنان با سهم 3.14 درصدی، بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر باقی مانده و انرژی بادی نیز 1.8 درصد از تولید برق را در اختیار دارد.
با وجود این رشد، زغالسنگ با سهم 34.4 درصدی همچنان اصلیترین منبع تولید برق در جهان است و پس از آن، گاز طبیعی با 22 درصد و انرژی هستهای با 9 درصد قرار دارند.
این پژوهش، بر پایه دادههای 88 کشور تهیه شده که 93 درصد از مصرف جهانی برق را پوشش میدهند.