اخبارسوریه

نیمی از مردم سوریه گرفتار ناامنی غذایی در سایه خشونت و فروپاشی اقتصادی

برنامه جهانی غذا اعلام کرد بیش از نیمی از مردم سوریه به علت درگیری‌های ادامه‌دار، فروپاشی اقتصادی و افزایش خشونت‌ها با ناامنی شدید غذایی مواجه شده‌اند.

این بحران در حالی تشدید شده که میلیون‌ها نفر همچنان آواره‌اند و زیرساخت‌های کشور در وضعیت نابسامانی قرار دارد.

برنامه جهانی غذا نسبت به گسترش ناامنی غذایی در سوریه هشدار داد و اعلام کرد بیش از نیمی از جمعیت این کشور در شرایطی بحرانی به سر می‌برند.

این سازمان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که درگیری‌های طولانی‌مدت، فروپاشی اقتصادی و تشدید خشونت‌های اخیر موجب شده‌اند که مردم سوریه دیگر توان تأمین مایحتاج روزانه خود را نداشته باشند.

بیش از هفت میلیون نفر در داخل سوریه آواره شده‌اند و بسیاری از خانه‌ها، مراکز خدماتی و زیرساخت‌ها یا به‌طور کامل ویران شده یا به‌شدت آسیب دیده‌اند.

این شرایط، کشور را در لحظه‌ای سرنوشت‌ساز قرار داده است.

ارزش لیر سوریه در برابر ارزهای خارجی به‌شدت کاهش یافته و این موضوع افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها را در پی داشته است.

قیمت اقلام اساسی مانند شکر، مواد غذایی، سوخت، برق و سیلندر گاز در هفته‌های گذشته به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و زندگی را برای اقشار ضعیف به‌ویژه خانواده‌های آواره، دشوارتر کرده است.

کارشناسان انسانی می‌گویند که ادامه این وضعیت می‌تواند به بحران‌های اجتماعی و انسانی گسترده‌تری منجر شود و نیازمند اقدام فوری برای تأمین نیازهای غذایی، بازسازی زیرساخت‌ها و کاهش تنش‌های نظامی است.

فعالان حقوق بشری تاکید کرده اند که جامعه جهانی مسئولیتی جدی در کاهش آلام مردم سوریه دارد؛ مردمی که بیش از یک دهه است میان جنگ و گرسنگی گرفتار شده‌اند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا