اخباراروپاجهان

سازمان‌های حقوق بشری: بیش از 120 هزار پناهجو در سال 2024 از مرزهای اتحادیه اروپا بازگردانده شدند

در سال 2024، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از 120 هزار پناهجو را که به‌طور غیرقانونی وارد این اتحادیه شده بودند، به کشورهای مبدأ خود بازگرداندند.

این اقدام‌ها، که اغلب با خشونت همراه بوده، نقض حقوق بشر و پناهندگی را در اتحادیه اروپا برجسته کرده است.

در گزارش جدیدی که توسط 9 سازمان حقوق بشری منتشر شده، اعلام شده است که در سال 2024 بیش از 120 هزار پناهجو از مرزهای اتحادیه اروپا بازگردانده شده‌اند.

این اقدام که بر اساس اصول حقوق بشری غیرقانونی تلقی می‌شود، به‌منظور جلوگیری از درخواست پناهندگی افراد در کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام شده است.

طبق این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا به‌طور سیستماتیک پناهجویان را به کشورهای مبدأ یا کشورهای قبلی آنها بازمی‌گردانند.

این گزارش حاکی از آن است که بیشترین تعداد بازگرداندن‌ها در بلغارستان با 52 هزار و 534 مورد بوده است.

پس از آن کشورهای یونان، لهستان و مجارستان با شمار بالای پناهجویان بازگردانده شده قرار دارند.

علاوه بر این، گزارش شامل مواردی است که در دریا صورت گرفته و لیبی و لبنان در این زمینه نقش داشتند.

سازمان‌های حقوق بشری در گزارش خود تأکید کرده‌اند که این بازگرداندن‌ها اغلب با خشونت همراه است و پناهجویان در برخی موارد توسط نیروهای مرزبانی مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته یا در دریا و مناطق مرزی رها شده‌اند.

این شرایط، به‌ویژه در بحبوحه بحران‌های انسانی و اقتصادی، نگرانی‌های زیادی را در بین فعالان حقوق بشر به‌وجود آورده است.

همچنین، دادگاه حقوق بشر اروپا اخیراً اقدام یونان در بازگرداندن پناهجویان به کشور قبلی را «غیرقانونی» اعلام کرد.

این اقدامات همچنان موضوع مناقشه در سیاست‌های مهاجرتی اتحادیه اروپا است و انتظار می‌رود که سازمان‌های حقوق بشری فشار بیشتری به کشورهای عضو اتحادیه اروپا وارد کنند تا از حقوق پناهجویان محافظت کنند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا