اخبارافغانستانجهان

سازمان ملل: ماهانه 55 غیرنظامی در افغانستان قربانی مین می‌شوند

سازمان ملل متحد اعلام کدره که ماهانه 55 غیرنظامی عمدتاً کودکان در افغانستان، قربانی انفجار مین‌ها و مواد منفجره می‌شوند.

این آمار تلخ، همراه با توقف فعالیت سازمان مین‌روبی نروژ، زنگ خطری جدی برای آینده این سرزمین جنگ‌زده است.

افغانستان، سرزمینی که سال‌هاست با زخم‌های عمیق جنگ و خشونت دست به گریبان است، امروز بار دیگر با آماری تکان‌دهنده از قربانیان غیرنظامی، به ویژه کودکان، روبرو شده است.

بر اساس گزارش تازه دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان، ماهانه به طور میانگین 55 غیرنظامی در این کشور بر اثر انفجار مین و مواد منفجره کشته یا زخمی می‌شوند.

آنچه این آمار را تلخ ‌تر می‌کند، سهم هشتاد درصدی کودکان در میان این قربانیان است.

کودکانی که بی‌گناه و بی‌خبر، در دامان زمینی پر از خشم و ویرانی، جان می‌بازند یا با زخم‌هایی عمیق، جسم و روح‌شان برای همیشه داغدار می‌شود.

مین‌های به جا مانده از جنگ‌های گذشته، امروز به دامی برای کودکان بی‌پناه تبدیل شده ‌اند.

کودکانی که در جست‌وجوی بازی یا لقمه‌ای نان، قدم به زمین‌های ناشناخته می‌گذارند و ناگهان صدای انفجاری مهیب، آینده‌ شان را برای همیشه در هم می‌کوبد.

اوچا روز یکشنبه، 14 بهمن افزوده که در سال 2025 برای فعالیت‌های پاکسازی مین و آموزش خطرات آن در افغانستان به 21.9 میلیون دلار نیاز است.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه ملل متحد افزوده که بیش از 3.3 میلیون نفر در افغانستان در فاصله یک کیلومتری از خطرات مین و مواد منفجره زندگی می‌کنند.

سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود که در شش ماه نخست سال گذشته میلادی، 292 غیرنظامی براثر انفجار مین و مواد منفجره در افغانستان کشته شده ‌اند.

در حالی که سازمان ملل بر نیاز به کمک‌های مالی برای پاکسازی مین‌ها در افغانستان تأکید کرده، پیشتر دفتر کمک‌های مردمی نروژ اعلام کرد که فعالیت‌هایش در زمینه مین‌روبی در افغانستان و 11 کشور دیگر را متوقف کرده است.

خبر توقف فعالیت سازمان کمک‌های مردمی نروژ در زمینه مین‌روبی، همچون زخمی تازه بر پیکره‌ای این بحران، دردناک است.

این سازمان که سال‌ها در پاک‌سازی زمین‌های آلوده به مین و نجات جان انسان‌ها تلاش می‌کرد، اکنون به دلیل محدودیت‌های مالی و امنیتی، فعالیت خود را متوقف کرده است.

این توقف نه تنها به معنی کاهش چشمگیر عملیات مین‌روبی در افغانستان است، بلکه امید هزاران خانواده برای زندگی در محیطِ امن را نیز کمرنگ‌تر می‌کند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا