«نشر کتاب «دیگری بودن: مسلمانان در هند»؛ روایت حذف شیعیان و تهدید مسلمانان در هند
کتاب «دیگری بودن: مسلمانان در هند» نوشته سعید نقوی، تاریخ سیاسی مسلمانان در هند نیست، بلکه تلاشی برای روایت تجربیات تلخ مسلمانان و شیعیان در این کشور و چگونگی مواجهه آنان با بیعدالتی و تنشهای فزاینده در جامعه هند است.
نقوی با پرداختن به مسائلی چون تخریب مسجد بابری، شورشهای قومی و درگیریهای مذهبی، به تحلیل ریشههای مشکلات مسلمانان و شیعیان در هند پرداخته است.
کتاب «دیگری بودن: مسلمانان در هند» نوشته سعید نقوی، به یک نگاه انتقادی و تجربهنگارانه از وضعیت مسلمانان در هند و بهویژه شیعیان در این کشور پرداخته است.
این کتاب نه تاریخ سیاسی اسلام در هند، بلکه روایتی است از لحظات مهم در تاریخ اخیر هند که به طور خاص ناخشنودی فزاینده علیه مسلمانان و شیعیان را بررسی میکند.
نقوی در این اثر، از تجربیات خود در بازدید از آیودیا و موضوع تخریب مسجد بابری میگوید و از تلاشهای تاریخی و اجتماعی مسلمانان برای حفظ هویت دینی و فرهنگی خود سخن میگوید.
این کتاب همچنین به تحلیل بحرانها و چالشهای مسلمانان در دورههای مختلف تاریخی پرداخته و به ویژه به قیام 1857 میلادی و تأثیرات آن بر جنبشهای استقلالطلبانه در هند اشاره میکند.
نویسنده همچنین در فصول مختلف به تحلیلی از تخریب مسجد بابری و شورشهای مختلف در هند پرداخته و نکاتی در مورد دکترین تفرقهافکنانه استعمار بریتانیا مطرح میکند.
این کتاب به طور مفصل به مسأله کشمیر و مشکلات مسلمانان و شیعیان در این منطقه میپردازد و آن را به عنوان یکی از بخشهای پرتنش تاریخ هند مطرح میکند.
این اثر نه تنها به تاریخ و سیاست هند نگاه میکند، بلکه به عمق بحرانهای اجتماعی و مذهبی و آثار آن بر مسلمانان و شیعیان در هند میپردازد و روایتگر ادامه روند حذف و ستمزدگی مسلمانان در این کشور است.