پس از تهاجم ناگهانی گروه های سنی های تندرو به حلب و تصرف این شهر، بحران سوریه وارد مرحلهای پیچیدهتر شده است.
این تحولات نه تنها آینده بشار اسد را در معرض تهدید قرار داده، بلکه مواضع مختلف قدرتهای منطقهای و جهانی را در برابر این بحران دگرگون کرده است.
حمله بزرگ گروه های سنی های تندرو در شمال سوریه که با رهبری گروه «هیئت تحریر الشام» صورت گرفت، تحولاتی مهم در معادلات جنگ داخلی سوریه به همراه داشته است.
تصرف حلب و عقبنشینی ارتش سوریه نشان میدهد که بحران در این کشور همچنان عمق دارد و پایان آن در هالهای از ابهام قرار دارد.
پیش از این، بسیاری بر این باور بودند که جنگ داخلی سوریه به پایان رسیده است، اما این حمله نشان داد که نه تنها پایان جنگ ممکن نیست، بلکه گروههای مخالف بشار اسد همچنان توانایی پیشرویهای سریع را دارند.
در واکنش به این تحولات، کشورهای مختلف مواضع متفاوتی اتخاذ کردهاند.
ایران و روسیه به عنوان حامیان اصلی بشار اسد، حمایت خود را از دولت دمشق اعلام کردهاند و حتی ادعا شده که نیروهای عراقی همپیمان با ایران وارد سوریه شدهاند.
از سوی دیگر، ترکیه که از گروه های مختلف سنی تندرو حمایت میکند، در واکنش به این بحران تأکید دارد که سوریه باید به سمت یک راهحل سیاسی واقعی حرکت کند و از مداخلات بیشتر خودداری خواهد کرد.
کشورهای غربی همچنان به دنبال راهحل سیاسی مطابق با قطعنامه 2254 شورای امنیت هستند، اما با توجه به افزایش تنشها و نبردهای تازه، به نظر میرسد که بحران سوریه همچنان به یکی از پیچیدهترین درگیریهای بینالمللی تبدیل خواهد شد.