گوهرشاد بيگم از زنان ادب دوست ، هنرپرور و خير ، که خواهر امير قره يوسف و همسر شاهرخ ميرزاي تيموري بود، نام او را گوهرشادآغا نيز نوشتهاند.
گوهر شاد بيگم که در قرن نهم هجری می زیست، آثار و ابنيه زيادي از خود برجاي گذاشت كه ميتوان از مسجدجامع ، مدرسه و خانقاه شهر هرات و مسجدي نيز در جنب مرقد امام رضا علیه السلام نام برد كه اين دو مسجد به نام خود وي ، به مسجد گوهرشاد ، معروفند و از شاهكارهاي هنر معماري و كاشيكاري قرن نهم هجري به شمار ميرود.
مسجد گوهرشاد، یکی از باشکوهترین و زیباترین مساجد تاریخی در ایران و جهان اسلام، یادگاری از همسر توانمند شاهرخ میرزا، گوهرشاد آغا است که دستور ساخت آن را در کنار حرم امام رضا علیه السلام صادر کرد.
این مسجد، با معماری منحصر به فرد و تزئینات بینظیر خود، در تاریخ معماری اسلامی جایگاه ویژهای دارد.
گوهرشاد آغا، با بینش و دانایی خود، به معماران دستور داد تا مسجدی بسازند که از نظر معماری و تزئینات هیچ نظیر نداشته باشد.
او خود به طور مرتب از روند ساخت مسجد بازدید میکرد و نظارت کاملی بر اجرایش داشت.
کاشیکاریهای ظریف، آیات قرآنی، طاقهای گنبدی شکل و منارههای مزین به نقوش هندسی و اسلیمی، همگی از ویژگیهای برجسته این مسجد تاریخی است که جلوهای بینظیر به نمایش میگذارد.
معمار این بنا، قوامالدین شیرازی، با استفاده از کاشیهای معرق و تلفیق آجر و سنگ مرمر، هنری درخشان خلق کرد که تا امروز همچنان مورد تحسین قرار میگیرد.
نقشهای ختایی و طراحیهای منحصر به فرد مسجد گوهرشاد، به گونهای است که علاوه بر زیبایی، معانی عمیقی از فرهنگ و اعتقادات مردم آن زمان را منتقل میکند.
مسجد گوهرشاد با تمام زیباییها و شکوهش، نمادی از اراده و هوش زنی توانا است که نامش را در تاریخ ایران و جهان اسلام ماندگار کرده است.