اخبارایرانجهان

موسوی متقی روحانی منتقد حکومت ایران علیرغم مخالفت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، تحویل دستگاه های امنیتی ایران شد.

سید محمدعلی موسوی متقی، روحانی منتقد حکومت ایران که بیش از سه سال است ساکن شهر مقدس کربلا شده، طی روزهای اخیر بر اساس حکم دادگاه عراق به دستگاه های امنیتی ایران تحویل داده شد.

این در حالی است که وی دارای پرونده پناهندگی در کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان بوده و در گذشته هم از لبنان به ایران بازگردانده و حدود چهار سال را در زندان گذرانده بود.

سید محمد علی موسوی متقی روحانی منتقد حکومت، علیرغم تلاش نمايندگان کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، دستگير و از عراق به ايران منتقل شد.

موسوی متقی روحانی که یکی از روحانیون منتقد حکومت ایران است، از سه سال گذشته پس از گذراندن سه سال دوره زندان در ایران، به شهر مقدس کربلا مهاجرت نمود.

وی چندی پیش در پی بروز برخی از مشکلات قضایی توسط پلیس عراق جلب و مدتی را در بازداشتگاه به سر برد.

دستگاه های امنیتی ایران که متوجه دستگیری وی توسط دستگاه قضایی عراق شدند، تقاضای استرداد وی را نموده و وی بر اساس حکم دادگاه عراق، تحویل مقام های امنیتی ایران شد.

این در حالی است که سید محمد علی موسوی متقی دارای پرونده پناهندگی در کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان بوده و در گذشته هم توسط دستگاه های امنیتی ایران از لبنان ربوده و شش ماه در زندان حزب الله لبنان در منطقه ضاحیه و در ایران نیز سه سال به زندان محکوم شده بود.

ايشان تاکنون طی چند مرحله به اتهام های گوناگون بازداشت و مجموعا پنج سال از عمر خود را در زندان به سر برده است.

گفتنی است موسوی متقی از خانواده های روحانی سرشناس در قم و تهران بوده و مدتی نیز به عنوان رایزن فرهنگی ایران در اردن حضور داشته است.

وی در زمان حضور در رایزنی فرهنگی ایران در اردن با مبانی فکری حکومتی ایران زاویه فکری پیدا کرد و همین امر موجب اختلاف وی با دستگاه های امنیتی و نهایتا جلب و زندانی شدن او طی چند مرحله مجموعا به مدت یک سال شد.

موسوی متقی پس از اتمام دوره زندان به لبنان رفت و در آنجا ضمن گفتگو با رسانه های دینی هم چون تلویزیون فدک در برنامه ای تحت عنوان نیم قرن دروغ به انتقاد شدید از دستگاه حاکمه ایران پرداخت. امري كه موجب شد سیستم امنیتی ایران با همکاری حزب الله لبنان او را ربوده و به ایران بازگردانده وبه سه سال زندان توسط سیستم قضایی ايران محکوم نمايد.

ايشان پس از اتمام دوره زندان به شهر مقدس کربلا مهاجرت نمود. و به تولید برنامه های دینی با رسانه های مذهبی پرداخت و علاوه بر آن با تعدادی از رسانه های فارسی زبان به نقد حاکمیت ایران پرداخت.

موسوی متقی در کلاب هاوس هم حضور موثری داشت و انتقادهای وی معمولا رهبر پیشین و فعلی ایران را نشانه می گرفت.

با توجه به مواضع تندی که موسوی متقی در برابر حکومت ایران داشته، بیم آن می رود که دستگاه های امنیتی و قضایی ایران، با وی برخوردي شديدتر از قبل بنمایند.

وی در 14 بهمن 1395 برابر با 2 فوریه 2016 میلادی هم طی رنجنامه سرگشاده ای پرده از بازجویی ها و شکنجه های خود توسط سیستم امنیتی برداشته بود و اینک احتمال تشدید این روال در مورد وی، فزونی یافته است.

لازم به ذکر است که طی سال های اخیر روحانیون مستقل فراواني به دلیل انتقاد از حاکمیت محموم شده اند، افرادي هم چون آيت الله محمد جواد محقق یزدی، شيخ محمد تقی اکبر نژاد وسید محمد موسوی كه جمعا به ٢١ سال زندان و خلع لباس محکوم شده اند.

برای محسن برهانی وکیل دادگستری و روحانی منتقد هم از سوی اطلاعات سپاه 20 سال درخواست حبس شده بود.

هم چنین آیت الله سید حسین شیرازی فرزند مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی نیز در پی سخنان انتقادی نسبت به حکومت ایران، و فرعون خواندن ولايت فقيه، دستگیر وممنوع الخروج شد كه ممنوعيت خروج ايشان علیرغم گذشت سالها از اجراي آن، هم چنان باقي است.

لازم به ذکر است که افراد و نهادهای محلی و بین‌المللی حقوق بشری، تحویل سید محمد علی موسوی متقی به دستگاه های امنیتی ایران را محکوم کردند.

در اعتراض این افراد و نهادها آمده است که این فرد پناهنده سیاسی ثبت‌شده در سازمان ملل بوده و تحویل او به ایران می‌تواند جان وی را در معرض خطرات جدی قرار دهد.

سازمان‌ها و افراد یاد شده این اقدام را نقض صریح کنوانسیون 1951 پناهندگان دانستند که بر عدم بازگشت اجباری پناهندگان تأکید دارد.

آنها هم چنین هشدار دادند که این کار می‌تواند موجب اقدامات قانونی علیه عراق در سطح بین‌المللی شود و روابط این کشور با سازمان‌های حقوق بشری و جامعه جهانی را تضعیف کند.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا