گزارشها از عرضه محصولات حرامگوشت نظیر گوشت خوک و گراز در برخی فروشگاهها و رستورانهای تهران حکایت دارند که نگرانیهای مذهبی و اجتماعی را به دنبال داشته است.
مسئولان، نظارت بر این محصولات را به نهادهای دیگر واگذار کرده و از مردم خواستهاند که تنها محصولات با نشان «سیب سلامت» خریداری کنند.
در روزهای اخیر، گزارشهایی از عرضه محصولات پروتئینی «حرامگوشت» مانند گوشت خوک و گراز در برخی رستورانها و فروشگاههای تهران منتشر شده که موجی از نگرانیهای مذهبی را در پی داشته است.
سازمان غذا و دارو با رد مجوز این محصولات اعلام کرده که نظارت بر عرضه آنها در حیطه وظایف این سازمان نیست، و مسئولیت این امر بر عهده نهادهایی چون سازمان دامپزشکی و اتحادیه رستورانداران است.
حسین رستگار، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال، نیز از مردم خواست که تنها محصولاتی را خریداری کنند که نشان «سیب سلامت» دارند.
این موضوع با ورود برخی نمایندگان مجلس ایران و کاربران شبکههای اجتماعی داغتر شد.
آنها نسبت به گسترش تقاضا برای محصولات حرامگوشت و اثرات آن بر جامعه هشدار دادهاند.
برخی از فروشندگان اعلام کردهاند که تقاضا برای این محصولات، بهویژه در میان جوانان و در مناطق مرفهنشین، در حال افزایش است و حتی برخی رستورانها و فروشگاهها این محصولات را بهصورت پنهانی عرضه میکنند.
عرضه محصولات حرامگوشت، علیرغم ممنوعیت قانونی، علی رغم ادعای اهتمام مسئولان حکومتی به رعایت مسائل شرعی، نتیجه مستقیم بیتوجهی آنان به اصول دینی و قوانین شرعی است که از سوی دستگاه های نظارتی نادیده گرفته میشود.
هم چنین تمایل به مصرف کالاهای خارجی و غیرحلال، نشاندهنده خلاء تربیتی و نظارتی است که در سایه غفلت و کمکاری مسئولان حکومتی ایجاد شده که گاه نتیجه آن، در رفتارهای این چنینی به عنوان دین ستیزی در عکس العمل به سیاست های سرکوبگرانه حکومتی بروز می کند.
این مسأله نه تنها بر سلامت جسمی جامعه اثر منفی میگذارد، بلکه تهدیدی جدی برای هویت دینی و فرهنگی ایران به شمار میآید.