اخبارایرانجهان

کمبود پزشک در ایران؛ خطر جدی برای آینده نظام سلامت

جانشین وزیر بهداشت ایران؛ احتمالا تا 7-8 سال دیگر، پزشکی در ایران نمی‌ماند و مجبوریم باز هم بیماران را به خارج اعزام کنیم.

دکتر علی جعفریان، «جانشین وزیر بهداشت ایران»، طی اظهاراتی گفت؛«اول انقلاب، پزشک خارجی داشتیم. الان از خارج برای درمان به ایران می‌آیند. ما زیرساخت خوبی برای علم و توانمندی ایجاد کردیم. تا 3 سال پیش ما اعزام به خارج نداشتیم ولی الان داریم. احتمالا تا7-8 سال دیگر، پزشکی در ایران نمی‌ماند و مجبوریم باز هم بیماران را به خارج اعزام کنیم. الان انتظارات بالاست ولی الزامات موجود نیست. این وضعیت باعث تحت فشار قرار گرفتن گروه پزشکی می‌شود.»

وی با اشاره به سختی این رشته افزود؛ در یک تحقیق مشخص شد در بین رزیدنت‌ها، سال اول جراحی،3/4 درصد افسردگی داشتند. در آخر سال اول، این افسردگی 33 درصد شده است. این فشارها باعث می‌شود افسردگی بالا برود. حجم سنگین مطالب، امتحان‌های سخت هم باعث مشکل می‌شود. فارغ‌التحصیل جوان متخصص هم بسیار پرچالش است، آینده تحصیلی، شغلی و تشکیل خانواده بسیار مبهم است. دانشجویان درگیر درس هستند و تشکیل خانواده بسیار عقب می‌رود. یک پزشک متخصص در 30 سالگی تخصص می‌گیرد و تازه می‌خواهد وارد بازار کار شود. اگر او بخواهد فوق تخصص بگیرد در 40 سالگی وارد زندگی حرفه‌ای می‌شود. تا آن زمان تحت آموزش است.

جعفریان در ادامه گفت؛ وزارت بهداشت باید لایحه قانونی برای دوره رزیدنتی ارائه کند. حقوق و بیمه و وظایف او را مشخص کند، آن وقت رزیدنتی مانند بسیاری از کشورهای دنیا، شغل محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا