نماینده و سخنگوی اداره بهداشت كربلا: صفحه ویژه ای تحت عنوان زیارتهای میلیونی در وبسایت اداره بهداشت کربلا طراحی و راهنمایی های لازم جهت حفظ سلامت زائران ذکر شده است
تلویزیون فارسی امام حسین علیه السلام، صبح روز دوشنبه، میزبان «دکتر انور حميد الخفاجی، نماینده و سخنگوی اداره بهداشت شهر مقدس كربلا» بود.
«دکتر انور حميد الخفاجی، نماینده و سخنگوی اداره بهداشت شهر مقدس كربلا»، با حضور در برنامهی «سلام کربلا»، برنامه صبحگاهی تلویزیون فارسی امام حسین علیه السلام، اظهار داشت: اداره بهداشت شهر مقدس کربلا برنامه های ویژهای را برای زیارت اربعین در نظر گرفته که از هفتم صفر عملیاتی شده و تا خروج آخرین زائر ادامه خواهد داشت، در این برنامه ها همه جوانب پزشکی و بهداشتی با توجه به تعداد کثیر زائران لحاظ شده و امیدواریم که بتوانیم خدمات خود را به بهترین نحو ممکن به زائران ارائه دهیم.
«دکتر انور حميد الخفاجی» در تشریح برنامه های اداره بهداشت شهر مقدس کربلا اظهار داشت: این برنامه شامل استقرار 800 آمبولانس در جای جای مرکز شهر کربلا و ورودیهای شهر است که هرکدام از این آمبولانس ها مجهز به دارو و وسایل درمانی اورژانسی است و می توانند در صورت بروز موارد اورژانسی، عملیات احیاء را انجام دهند تا فرصت انتقال بیمار به بیمارستانهای دولتی موجود در کربلا وحود داشته باشد.
نماینده و سخنگوی اداره بهداشت شهر مقدس كربلا در ادامه افزود: دو بیمارستان دولتی در کربلا وجود دارد و علاوه برآن، 5 بیمارستان خصوصی نیز ما را در این زمینه کمک می کنند، و افزون بر این موارد، بیش از 22 درمانگاه تحت نظر اداره بهداشت کربلا نیز در نظر گرفته شده و در مجموع 130 درمانگاه در تمامی مسیر مشایه اربعین برای پشتیبانی از این زیارت وجود دارد.
وی هم چنین تاکید کرد که علاوه بر اینها جمعیت هلال احمر کشورهای مختلف مثل هلال احمر ایران و سایر بخشهای وزارت بهداشت و کادر درمان حشد الشعبی و نیروهای ارتش و عتبات مقدسه نیز در این زمینه همگی به صورت یکدست و هماهنگ برای خدمت به زائران همکاری می کنند.
«دکتر انور حميد الخفاجی» تصریح کرد که 130 درمانگاه یاد شده، در داخل شهر و در مسیرهای منتهی به کربلا من جمله کربلا بغداد، کربلا بابل و کربلا نجف توزیع و به صورت 24 ساعته خدمات پزشکی را به زائران ارائه می دهند.
نماینده و سخنگوی اداره بهداشت شهر مقدس كربلا یکی از مهمترین خطرهایی که ممکن است زائران را تهدید کند، همزمانی زیارت اربعین با ایام تابستان و گرمای بسیار بالای هوا ذکر کرد و گفت: گرمازدگی و آفتاب سوختگی از جمله مواردی است که ممکن است زائران با آن روبرو شوند، از این رو دائما به زائران توصیه می شود که از پیاده روی در طول روز و زیر نور مستقیم آفتاب از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر پرهیز کنند چرا که در این ساعات، اشعه خورشید، بسیار قوی و سلامت آنان را به مخاطره می اندازد.
وی هم چنین تصریح کرد که تمامی درمانگاهها و بخش های اورژانس، برای رویارویی با بیماریهای مزمن و مشکلات افراد مسن و ارائه خدمات به آنان، آمادگی دارند.
«دکتر انور حميد الخفاجی» ضمن تاکید بر مراعات بهداشت شخصی به عنوان مساله ای بسیار مهم گفت: همواره به اصحاب مواکب توصیه می کنیم دائما دستهای خود را با آب و صابون یا مادههای ضد عفونی کننده قبل از تهیه غذا بشویند تا از انتقال هرگونه بیماریهای واگیر دار و مسمومیت غذایی جلوگیری شود، همچنین از شهروندان و زائران درخواست داریم که دائما آب بنوشند و از آبهایی که بسته بندی شده استفاده کنند.
نماینده و سخنگوی اداره بهداشت كربلا با اشاره به حضور گروه های بهداشتی در طول مسیر زائران به منظور کنترل آب و غذایی که زائران مصرف می کنند، تاکید کرد که از غذای موکبها نمونه برداری و به آزمایشگاههای ویژه ارسال می شود تا سلامت غذاها بررسی شود.
وی از افرادی که مشکل تنفسی و بیماری واگیردار دارند درخواست نمود که حتما از ماسک استفاده نموده و هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی استفاده کنند تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند.
«دکتر انور حميد الخفاجی» ضمن توصیه مجدد به ضرورت پایبندی به راهنماییها و توصیههای پزشکی، اظهار داشت: این موارد در وبسایت اداره بهداشت کربلا موجود است و برای زیارت های میلیونی صفحه ویژه ای تحت عنوان زیارتهای میلیونی اداره بهداشت کربلا طراحی شده که در آنجا راهنمایی های لازم جهت حفظ سلامت شخصی زائران بیان شده و در نهایت امید داریم که همه زائران با زیارتی مقبول به خانه و کاشانه خود بازگردند.