اخبارجهان

بازرسان سازمان ملل: جنایات جنگی در میانمار در حال افزایش است

بازرسان سازمان ملل روز سه شنبه با اشاره به شکنجه سیستماتیک، تجاوز گروهی و سوء استفاده از کودکان در میانمار هشدار دادند که جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی که توسط ارتش میانمار با سرعت نگران کننده ای افزایش یافته است.

مکانیسم تحقیقاتی مستقل در مورد میانمار (IIMM) اعلام کرد که در شش ماه گذشته، تخمین زده می‌شود که بیش از سه میلیون نفر در میانمار مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند، چرا که درگیری‌ها در داخل این کشور هم چنان جریان دارد.

نیکولاس کومجیان، رئیس مکانیسم تحقیقاتی مستقل در مورد میانمار (IIMM) در ادامه گفت: ما شواهد قابل توجهی را جمع‌آوری کرده‌ایم که بیانگر رفتارهای خشونت آمیز و غیرانسانی در سراسر میانمار بوده و جنایات بسیاری که با هدف مجازات و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم غیرنظامی انجام شده است.

این نهاد در گزارش سالانه خود که از ابتدای ژوئیه 2023 تا 30 ژوئن 2024 را شامل می شود، گفته است که درگیری در میانمار در طی مدت یاد شده به میزان قابل توجهی تشدید شده و گزارش هایی از جنایات مکرر و خشونت آمیز در سراسر کشور دریافت شده است.

بازرسان این نهاد گفتند که شواهد قابل توجهی از جنایات جنگی شدید و خشونت آمیز، از جمله حملات هوایی به مدارس، ساختمان های مذهبی و بیمارستان ها، و اهداف آشکار غیرنظامی جمع آوری کرده اند.

آنها همچنین به قطع اعضای بدن بازداشت شدگان، از جمله سر بریدن و نمایش عمومی اجساد مثله شده اشاره کردند.

بازرسان در رابطه با حبس های غیرقانونی، از جمله بازداشت خودسرانه و محاکمه های ناعادلانه ی‌ آشکار مخالفان نظامی حکومت میانمار گفته اند: هزاران نفر از افراد یاد شده دستگیر و بسیاری از آنها شکنجه یا در بازداشت کشته شده یا مورد تجاوز قرار گرفته و یا سوزاندنده شده اند.

حکومت نظامی میانمار در کودتای فوریه 2021 به قدرت رسید و دولت منتخب آنگ سان سوچی را سرنگون و به حاکمیت 10 ساله دموکراسی پایان داد و این کشور جنوب شرقی آسیا را در آشفتگی خونینی فرو برد.

حکومت نظامی در تلاش است تا مقاومت هایی که در برابر حکومت خود توسط گروه های شورشی قومی قدیمی و نیروهای جدیدتر طرفدار دموکراسی شکل گرفته را نابود کند.

در این گزارش آمده است که در سرکوب مخالفان پس از کودتا، شواهد فراوانی از شکنجه سیستماتیک در بازداشت وجود دارد.

روش های شکنجه شامل ضرب و شتم با چوب بامبو، شوک الکتریکی، کشیدن ناخن با انبردست، پاشیدن بنزین به بازداشت شدگان و آتش زدن آنها، فرو بردن سر در آب تا مرز خفگی، شکستن انگشتان، و مجبور کردن زندانیان به مشت زدن به یکدیگر بوده است.

گفتنی است که مکانیسم تحقیقاتی مستقل در مورد میانمار (IIMM) توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 2018 برای جمع آوری شواهد از جدیدترین جنایات بین المللی در میانمار و تهیه پرونده برای تعقیب کیفری آن ها تأسیس شد.

یافته های این گزارش بر اساس تقریبا 28 میلیون مورد از اطلاعات جمع آوری شده از بیش از 900 منبع است، این تیم همچنین شواهدی مانند ویدئو، تصاویر جغرافیایی و پزشکی قانونی را مورد مطالعه قرار داده اند.

در حالی که بیشتر این اطلاعات مربوط به جنایاتی است که گفته می شود توسط نیروهای امنیتی میانمار انجام شده است، ناظران گفتند که شواهد معتبری نیز از جنایات گروه های مسلحی که علیه ارتش می جنگند وجود دارد.

نیکولاس کومجیان، رئیس مکانیسم تحقیقاتی مستقل در مورد میانمار (IIMM) گفت: هیچ کس در قبال این جنایات پاسخگو نبوده است که همین مساله عاملان جنایات را جسورتر کرده و معافیت از پاسخگویی و فرار از مجازات در این کشور را تعمیق می بخشد، اما ما تلاش می کنیم این چرخه را بشکنیم

او ادعا کرد که این نهاد پیشرفت قابل توجهی در رابطه با باز کردن پرونده های کیفری علیه کسانی که بیشترین مسئولیت در رابطه با این جنایات را داشته اند، کسب کرده است.

در پایان این گزارش آمده است: مکانیسم تحقیقاتی مستقل در مورد میانمار (IIMM) امیدوار است شواهدی که جمع‌آوری می‌کند روزی در دادگاه ارائه شود و مسئولان جنایات با عدالت روبرو شوند.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا