اخبارجهانجهان اسلامعراق

بودجه های دولتی و قصه تکراری حمله به زیارت اربعین

همه ساله در آستانه آماده شدن مردم برای شرکت در زیارت و پیاده روی اربعین ، اخبار و گزارشاتی مبنی بر اختصاص بودجه های دولتی نظام ایران در این زمینه بهانه ای برای به چالش کشیدن این سیل خروشان همه ساله عاشقان اباعبدالله الحسین می شود.

همه ساله بویژه در آستانه آماده شدن مردم برای شرکت در زیارت و پیاده روی اربعین ، اخبار و گزارشاتی مبنی بر اختصاص بودجه های دولتی نظام ایران در این زمینه بهانه ای جهت به چالش کشیدن این سیل خروشان همه ساله عشاق الحسین  بویژه در فضای مجازی فارسی می شود.

خبر اختصاص 400 میلیارد تومان از بودجه دولت ایران به زیارت اربعین طی روزهای اخیر انعکاس گسترده ای در فضای مجازی فارسی داشته است. کاربران زیادی له و علیه این خبر واکنش نشان دادند و بویژه آنرا در ابتدای شروع بکار دولت جدید ایران نشانه ای از تداوم مسیر سابق در اختصاص بودجه های دولتی برای یک برنامه ی زیارتی-عبادی دانستند.

فاضل میبدی از اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در شبکه اجتماعی ایکس در این زمینه چنین نوشته است : ازدغدغه های دکترپزشکیان فیلترینگ بودکه خیلی ازشغلهاراتعطیل کرده بود.چی شد؟ معاون اول چهارصدمیلیاردبرای اریعین اختصاص دادند.چرا؟دغدغه این دولت اربعین نبود.اربعین را به خودمردم واگذارکنید.این پولهارا به مدارس سیستان بلوچستان اختصاص دهید. تابچه هابراحتی درس بخوانند.این است حق وعدالت

همواره برخی دولت ها سعی می کنند از زیارت اربعین برای اهداف سیاسی خود بهره گیری نمایند و با اختصاص بودجه و اعزام نیروهای سیاسی وفادار خود با موج سواری و پروپاگاندا ماهی خود را از این برنامه زیارتی بگیرند حال آنکه زیارت اربعین یک برنامه مردمی بوده و باید چنین بماند.

جلوگیری از گران شدن بلیط زیارت اربعین و مبارزه با سودجویی در این زمینه و رایگان کردن ویزا و حتی الامکان برداشتن ویزای زیارتی( برای زوار افغانستانی و پاکستانی ویزای اربعین برداشته نشده است) از دیگر خدماتی است که انتظار می رود دولتها در آن فعالانه نقش آفرینی داشته باشند.

اختصاص بودجه های دولتی و شهرداری ها برای راه اندازی موکب ها و ارائه خدمات رایگان تغذیه و اسکان زوار در ایران و عراق  از بودجه های دولتی و شهرداری ها یکی از موارد ضربه زننده به این حرکت مردمی است.

در عین حال  دولت ها به عنوان متکفل و متصدی امور عامه باید تسهیل گر زیارت اربعین باشند و اگر قرار است بودجه ای صرف شود با رعایت حداکثر صرفه جویی باید در زمینه خدمات ایمنی راه و ترابری ، راه اندازی پارکینگ های ارزان قیمت برای پارک خودروهای زوار در نزدیکی پایانه های مرزی ، خدمات امداد اولیه و بهداشت و درمان مسافران و تسهیل و تسریع آمد و شد زوار از پایانه های مرزی صرف شود.

قصه تکراری حمله به زیارت اربعین به بهانه مداخله دولت ها با صرف بودجه برای دولتی کردن این سنت کهن اسلامی-شیعی هرگز نتوانسته از جنبه مردمی آن بکاهد.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا