اخبارجهانجهان اسلامعراق

هشدار اداره کل هواشناسی عراق درباره پیامدهای افزایش شدید دما، لزوم رعایت توصیه های بهداشتی توسط زائران اربعین حسینی

اداره کل هواشناسی عراق همزمان با افزایش شدید دمای هوا در این کشور به ویژه در پنج استان بغداد، الانبار، صلاح الدین، بابل و واسط، درباره پیامدهای قرار گرفتن در برابر اشعه خورشید هشدار داد.

اداره کل هواشناسی عراق همزمان با افزایش شدید دمای هوا در این کشور که در برخی مناطق از 50 درجه نیز فراتر رفته است، درباره پیامدهای قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید از جمله افزایش خطرناک شاخص اشعه ماوراء بنفش در تعدادی از استان‌ها و ابتلا به سرطان هشدار داد.

به گزارش العربی الجدید، اداره هواشناسی و پایش زمین لرزه در عراق اعلام کرد: در تعدادی از استان ها شاخص اشعه ماوراء بنفش بسیار بالا است و شهروندان باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به ویژه در ظهر و هنگام تابش اشعه های عمودی خودداری کنند چرا که این امر ممکن است باعث سوختگی پوست و آسیب به شبکیه چشم شود.

این منبع افزود: افزایش دما در دو ماه گذشته در عراق،گاهی اوقات از 50 درجه سانتیگراد فراتر رفته به گونه ای که موارد مکرری از حالت غش مشاهده شده است.

اداره کل هواشناسی عراق هشدار داد در روزهایی که تابش نور خورشید زیاد است، سطح اشعه ماوراء بنفش نیز افزایش می‌یابد که همین مساله خطر سوختگی و سرطان را افزایش می‌دهد.

این سازمان بر لزوم اتخاذ کردن تدابیر احتیاطی لازم برای حمایت از چشم ها در برابر نور خورشید به ویژه در استان های بغداد، الانبار، صلاح الدین، بابل و واسط تاکید کرد.

گفتنی است دولت عراق اخیراً دستوراتی برای کاهش ساعات کار رسمی در تمام ادارات دولتی و حتی مؤسسات خصوصی به دلیل گرمای بسیار شدید صادر کرده است.

با توجه به نزدیک بودن زمان زیارت اربعین که خیل کثیری از مشتاقان و محبان اهل بیت علیهم السلام از نقاط مختلف دنیا رهسپار عراق می شوند و بعضا با حضور در مشایه اربعین مسیر طولانی را با پای پیاده طی می کنند، رعایت توصیه های پزشکی به منظور مقابله با گرمازدگی و پیشگیری از ابتلا به برخی از بیماری های احتمالی، امری ضروری به نظر می رسد.

در سال گذشته بیشترین تردد زائران ایرانی اربعین به ترتیب مربوط به مرزهای مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، تمرچین و باشماق بوده است.

بر اساس توصیه پزشکان و متخصصان سلامت ، حفظ بهداشت عمومی زائران، تشخیص به موقع بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا و مسمومیت‌ها، درمان به موقع به ویژه گرمازدگی و آمادگی برای ارائه خدمات در حوادث غیرمترقبه، بایستی مورد توجه زائران اربعین در طول سفر باشد.

با توجه به شرایط اربعین امسال، توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت زائران از اهمیت زیادی برخوردار است که این موارد توسط پزشکان و متخصصان سلامت توصیه شده است :

۱. تا جای ممکن از لباس‌های گشاد، نخی و خنک استفاده کنید و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزید.

۲. نوشیدن آب برای جلوگیری از گرمازدگی را جدی بگیرید و در مسیر حتما از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده کنید.

۳. تا حد امکان نوشیدنی‌های گازدار و کافئین‌دار مصرف نکنید، چرا که بدن را دهیدراته و خشک می‌کند. بنابراین، شربت‌های سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی را جایگزین آن کنید.

۴. مصرف یخ و آب بسیار خنک نیز دمای بدن را بالا برده و موجب ایجاد عطش می‌شود. به همین دلیل، مصرف آن را به حداقل برسانید.

۵. غذاهایی استفاده کنید که بدن، آب کم‌تری از دست می‌دهد. به جای استفاده از شیرینی، غذاهای سرخ کرده و ادویه‌ها که باعث تشدید تشنگی می‌شود، به مصرف میوه‌ها به ویژه هندوانه اهتمام داشته باشید.

۶. از غذاهایی با طبع گرم کم‌تر استفاده کنید و در مسیر، بی‌رویه غذا نخورید.

۷. از عرقگیر استفاده کرده و برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز در موکب‌ها استراحت کرده و عصر یا شب‌ها به پیاده‌روی پرداخته و به مسیر خود ادامه دهید.

۸. از کلاه و پوشش پارچه ای نازک برای پوشاندن سر و صورت، و عینک برای محافظت از چشم در طول مسیر حرکت استفاده کنید و هر از گاهی پوشش پارچه ای خود را با گلاب یا آب مرطوب کنید.

۹. در صورت بروز خستگی یا کوفتگی، حرکت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف کرده و پس از بهبودی نسبی به ادامه مسیر بپردازید.

۱۰. تا قبل از رفتن به زیارت اربعین و به منظور آمادگی برای تشرف به مشایه اربعین، صبح‌ها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشید و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشید تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده کنید.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا