آسیااخبارایرانجهان

گزارش بانک جهانی از تورم مواد غذایی در ایران و برخی از کشورهای منطقه و جهان

بانک جهانی در گزارش جدید خود، ضمن اعلام آخرین وضعیت امنیت غذایی در برخی از کشورهای منطقه و جهان، تورم مواد غذایی ایران در فروردین ۱۴۰۳ را ۲۳.۱ درصد اعلام کرد.

بانک جهانی در گزارشی با موضوع تورم مواد غذایی در جهان، نرخ تورم مواد غذایی ایران در چهارمین ماه ۲۰۲۴ برابر با فروردین امسال را ۲۳.۱ درصد اعلام کرد.

در ماه های مارس و آوریل تورم خوراکی‌ها در ایران به کانال ۲۰ درصد ورود کرده است.

نرخ تورم مواد غذایی در ایران طی ماه می ۲۰۲۳ برابر با اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۷.۵ درصد اعلام شده بود.

در میان کشورهای جهان، آرژانتین رکورددار نرخ تورم مواد غذایی در دنیا بوده است، نرخ تورم مواد غذایی این کشور در ماه آرویل ۲۰۲۴ برابر با ۲۹۳ درصد بوده که از هر کشور دیگری بیشتر است.

سودان جنوبی با تورم ۱۸۶ درصدی و زیمبابوه با تورم ۱۰۵ درصدی به‌ ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار داشته‌اند.

ترکیه نیز با تورم ۶۸ درصدی در رتبه چهارم و ونزوئلا با تورم ۵۸ درصدی در رتبه پنجم از این نظر قرار گرفته اند.

در ۱۰ کشوری که بالاترین تورم غذا در جهان را دارند کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از جمله لبنان، ترکیه، مصر و فلسطین حضور دارند.

علت تورم در فلسطین، حمله اسرائیل به غزه است، اما در حالی که تورم غذا در لبنان و مصر در یک سال گذشته کاهشی بوده، در ترکیه همچنان افزایشی مانده و از این لحاظ، ترکیه رکورددار مانده است.

لبنان با تورم مواد غذایی ۱۰۳ درصدی و زیمبابوه با تورم ۸۴ درصدی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار داشته‌اند.

ترکیه با تورم ۷۱ درصدی در رتبه چهارم و ونزوئلا با تورم ۶۱ درصدی در رتبه پنجم از این نظر قرار گرفته‌اند.

مصر با ۵۱ درصد، سیرالئون و میانمار با ۵۰ درصد،‌‌ فلسطین با ۴۲ درصد و نیجریه با ۳۸ درصد در رتبه‌های ششم تا دهم از این نظر قرار گرفته‌اند.

در گزارش بانک جهانی آمده است: بر اساس اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، نیاز مبرمی به کمک‌های غذایی خارجی در ۴۵ کشور در سراسر جهان وجود دارد: ۳۳ کشور در آفریقا، ۹ کشور در آسیا، دو کشور در آمریکای لاتین و کارائیب، و یک کشور در اروپا.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا