آسیااخبار

صاعقه طی ۳۸ روز جان ۷۴ نفر را در بنگلادش گرفت

صاعقه در دهه گذشته باعث کشته شدن ۲۸۰۰ نفر در بنگلادش یکی از کشورهای جنوب آسیا شده که به کشاورزان بیشترین آسیب را وارد کرده است.

حداقل ۷۴نفر از جمله ۳۵ کشاورز طی ۳۸ روز گذشته در سرتاسر بنگلادش تا ۸ مه بر اثر صاعقه جان خود را از دست داده‌اند و کارشناسان علت اصلی این حوادث را تأثیر تغییرات آب و هوایی عنوان نموده‌اند.

بر اساس گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شد، در هشت روز اول ماه می ۴۳ نفر و در ماه آوریل، ۳۱ نفر بر اثر برخورد صاعقه کشته شده‌اند، و تنها در یک روز، ۱۱ نفر در ماه می بر اثر صاعقه جان خود را از دست داده و ۹ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

داده‌های رسمی نشان می‌دهد که طی دهه گذشته تا سال ۲۰۲۱، صاعقه حداقل ۲۸۰۰ نفر را در این کشور جنوب آسیا کشته است.

بنگلادش به عنوان یک کشور دلتا که توسط خلیج بنگال احاطه شده، صاعقه‌های مکرر و مرگبارتری را تجربه می‌کند، و کارشناسان در این رابطه گفته‌اند که ظاهراً این حوادث به دلیل تغییرات آب و هوایی رخ داده است.

کابیرول بشار، رئیس یک انجمن و استاد دانشگاه جهانگیر نگار، گفت که آنها دو دلیل را برای افزایش صاعقه شناسایی کرده‌اند، تاثیر فزاینده گرمایش جهانی و قطع درخت‌ها به ویژه درخت‌های بلند در مناطق روستایی بنگلادش.

شهریار حسین، کارشناس محیط زیست، با تکرار همین دیدگاه گفت که تغییر آب و هوا همچنان عامل محرک افزایش تعداد صاعقه ها در بنگلادش است.

طبق گزارش سازمان ملل، سالانه به طور متوسط ۳۰۰ تلفات ناشی از صاعقه در بنگلادش ثبت می‌شود.

بنگلادش در آوریل امسال طولانی‌ترین موج گرمای ثبت شده خود را در تاریخ از سال ۱۹۸۴ تجربه کرد و برای اولین بار، نزدیک به ۷۵ تا ۸۰ درصد کشور موج گرمای مداوم را تجربه کرد.

تغییر آب و هوا باعث بارندگی‌های نابهنگام، گرمای شدید یا بارندگی دیرهنگام می‌شود، و رعد و برق زمانی اتفاق می‌افتد که دمای سطح خاک در برابر هوا و محیط افزایش یابد.

شهریار حسین که همچنین دبیر کل سازمان محیط زیست و توسعه اجتماعی است، گفت: علاوه بر این، جنگل زدایی و کاهش تعداد درختان بلند مانند نخل در فاجعه اقلیمی نقش دارد و کشاورزانی را که بر روی زمین باز کار می کنند، تهدید می‌کند.

او پیشنهاد کرد: اما ما می‌توانیم با افزایش آگاهی، نصب برج‌های جذب کننده رعد و برق و پیش‌بینی آب‌وهوا، از مرگ ناشی از فاجعه‌های آب‌وهوایی جلوگیری کنیم.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا