اخبارایرانجهان

علت محو شدن ابرها در شمال غرب ایران ، آیا دست هایی در کار است؟

دکل های چینی عامل پراکنده شدن ابرهای بارشی در آسمان دریاچه ارومیه ، آیا دریاچه ارومیه را با تشعشع خشکانده و با فناوری ابرهای باران‌زا را دزدیده‌اند؟ ، علت محو شدن ابرها در بالای دریاچه ارومیه

این ها عناوینی است که این روزها در رابطه با دلایل مربوط به کاهش باران در شمال غرب ایران و وضعیت دریاچه ی ارومیه ، در برخی رسانه ها به چشم می خورد و هم چنین در میان مردم و تحلیلگران به گوش می رسد.

روزنامه جمهوری اسلامی در ستون صرفا جهت اطلاع خود نوشت:

مدتی است موضوع خنثی شدن ابرهائی که از آسمان ترکیه به ایران می‌آیند در رسانه‌ها و محافل مختلف مطرح است.

ادعاهائی وجود دارند که می‌گویند ابرهای بارشی که ساعت‌ها در ترکیه زمینه‌ساز بارش برف شده‌اند به محض ورود به ایران و در آسمان دریاچه ارومیه پخش شده و محو می‌شوند.

علت این وضعیت را بعضی از کاربران فضای مجازی، نصب دکل‌هایی می‌دانند که از چین برای دور کردن ابرهای تگرگ‌زا در اطراف کوه سبلان آورده و نصب شده‌اند تا به ابرها شلیک کرده و آنها را پراکنده کنند چون برای برداشت لیتیوم، محیط نباید مرطوب باشد.

هنوز مسئولان ایرانی درباره ادعای مربوط به دکل‌های چینی اظهارنظری نکرده‌اند.

همین مسائل باعث بروز سوال هایی در ذهن بسیاری از مردم و تحلیلگران شده است.

آیا دشمنان دریاچه ارومیه را با تشعشعات خشکانده و ابرهای باران‌زا را با استفاده از فناوری‌های پیشرفته از ایران دور کرده‌اند؟

چرا ابرهای باران‌زا به مرز ایران که می‌رسند، راهشان را کج می‌کنند و در ترکیه می‌بارند؟

چرا پاییزی که گرم و پربارش پیش‌بینی شده بود، بی‌باران گذشت و زمستان شبیه بهار است؟

آیا دشمنان دریاچه ارومیه را با تشعشعات خشکانده و ابرهای باران‌زا را با استفاده از فناوری‌های پیشرفته از ایران دور کرده‌اند؟

آیا فناوری پیشرفته‌ای وجود دارد که با استفاده از تشعشعات ابرها را از دریاچه ارومیه دور کند؟

سپیده رحمان‌پور، پژوهشگر حوزه تغییر اقلیم و امنیت محیط زیستی می‌گوید: پرواضح است که عوامل متعددی در رخ دادن این معضل نقش داشته‌اند ، از سوء‌مدیریت و سدسازی‌های غیراصولی تا تغییر اقلیم ، لذا بیشتر مداخلات خارجی مرتبط با خشکسالی و تشدید پیامدهای تغییر اقلیم در ایران را می‌توان به سدسازی‌های غیراصولی و تفکرات هیدروژمونیک مانند پروژه‌های «گاپ» و «داپ» ترکیه و ناتوانی‌های دیپلماتیک در حل این معضل نسبت داد، نه فناوری‌های پیشرفته.

پدیده دیگری که این روزها «عجیب» خوانده می‌شود، افزایش تشعشعات دریاچه ارومیه و احتمال دزدیدن ابرهای این منطقه است.

علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست ایران در این رابطه گفته است : در کشورهای همسایه ما هم میانگین بارش نسبت به میانگین درازمدت کاهش پیدا کرده است و این‌که جبهه هوایی وارد دریاچه ارومیه بشود و ناگهان محو بشود نیازمند کار علمی است.

وی در ادامه افزوده : آنچه درباره دریاچه ارومیه مطرح شده این است که باید بررسی کرد؛ آیا میزان درجه حرارت یا تولید گاز متان در آن منطقه در این امر مؤثر است یا خیر؟

هر چند این روزها چرایی و دلایل فراری بودن سامانه های جوی از منطقه شمال غرب کشور به ویژه بر فراز تبریز و ارومیه از مباحث داغ فضای مجازی و حقیقی است اما کارشناسان تغییر الگوهای زندگی و در نتیجه دگرگونی های اقلیمی را متهم اصلی کاهش بارندگی ها معرفی می کنند.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا