سیاه پوش شدن حرم های مطهر اهل بیت علیهم السلام به مناسبت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
سیزدهم ربیع الثانی ، بر اساس برخی از روایات ، 45 روز پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله ، سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.
به همین مناسبت مجالس بزرگداشتی توسط شیعیان در سرتاسر دنیا به منظور تعظیم مقام و منزلت اول بانوی دو سرا برگزار می گردد.
مورخان و سيرهنويسان در رابطه با تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ، اتفاق نظر ندارند.
بر اساس منابع تاریخی، ایام فاطمیه بر حسب روایات بیش از ده تا پانزده قول بوده ولی آنچه شهرت دارد، سه قول اصلی است:
1.روایت «45» روز بعد از شهادت رسول الله صلی الله علیه وآله که مصادف با سیزدهم ربیع الثانی است.
2.روایت «75» روز که مصادف با 13 جمادی الاول است.
3.روایت سوم «95» روز که مصادف با 3 جمادی الثانی است که بیشتر مورد تاکید است.
محققان تاریخ اسلام معتقدند آنچه بیشتر مورد توجه و سندیت تاریخی است روایت سوم یعنی 95 روز است.
قولهاي ديگري نيز درباره شهادت آن حضرت بيان گرديده اما شيعيان و محبان اهل بيت علیهمالسلام به خاطر عشق و علاقه بيحد به خاندان پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله هم در سیزدهم ربیع الثانی و هم سيزدهم جمادي الاول و هم در سوم جمادي الثانی در سوگ آن بانوي بزرگ عالم اسلام، سياهپوش و عزادار ميباشند.
مراجع معظم تقلید از جمله آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی و اهل معرفت نیز به مومنان توصیه می کنند که هر سه قول را به برپایی عزاداری همت گمارند.
لازم به ذکر است که علاوه بر برپایی مجالس سوگواری و عزا ، حرم مطهر امیرالمومنین صلوات الله علیه در نجف اشرف ، حرم های مطهر حضرت سیدالشهدا و حضرت ابالفضل العباس علیهما السلام در شهر مقدس کربلا ، حرم مطهر امام موسی کاظم و امام جواد سلام الله علیهما در کاظمین ، و حرم مطهر امام هادی و امام حسن عسکری علیهما السلام در سامرا ، به همین مناسبت ، و در سوگ شهادت صدیقه طاهره سلام الله علیها سیاه پوش می شود.
علاوه بر آن سایر امامزاده ها و بقاع متبرکه در عراق به این مناسبت سیاه پوش و غرق در ماتم و سوگواری بوده و مجالس سوگواری در آن ها برپا می شود.