سال روز مباهله و اعتراف مسيحيان «نجران» به حقانيت دين اسلام و اهل بیت پیامبر
بيست و چهارم ماه ذى الحجه، يادآور واقعه عظيم مباهله اهل بيت پيامبر اسلام با مسيحيان «نجران» است.
بيست و چهارم ماه ذى الحجه، يادآور واقعه عظيم مباهله اهل بيت پيامبر اسلام با مسيحيان «نجران» است.
در اين روز، مسيحيان از انجام مباهله منصرف شدند و به حقانيت دين اسلام و پنج تن آل عبا اعتراف كردند.
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) در سال دهم هجرى نامه اى برای نصاراى نجران فرستادند و از آن ها خواستند كه يا خداى يكتا را عبادت كنند و مسلمان شوند، و يا بر مذهب خود باشند و به مسلمين جزيه بدهند.
«بنى نجران» پس از دو روز مشورت، تصميم گرفتند هفتاد نفر از بزرگان خود را براى تحقيق به مدينه بفرستند. آنان به مدينه آمدند و خدمت پيامبر (صلى الله عليه و آله) شرفياب شدند، اما هرچه آن حضرت دليل و برهان آوردند، آنان قبول نكردند و امر، به مباهله واگذار شد…
جبرئيل عليه السلام نازل شد و آيه 61 سوره آل عمران را قرائت کرد: “اگر كسى با تو مجادله كند، بعد از علمى كه نزد تو آمده، بگو بياييد تا فراخوانيم پسران خود و زن هاى خود و كسى كه به منزله جان ماست، آن گاه نفرين كنيم و لعنت خدا را بر دروغ گويان قرار دهيم” .
روز موعود يعنى بيست وچهارم ذى الحجه، فرا رسيد. اسقف مسیحی با همراهان آمد و به پيامبر گفت: با چه كسانى با ما مباهله مى كنيد؟ رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمودند: با بهترين اهل زمين و نيكوترين جهانيان نزد خداى متعال، چرا كه از طرف خدا امر شده ام آنان را بياورم؛ و اشاره به آل عبا (عليهم السلام) فرمودند.
اسقف و علمای بنی نجران که چشمان شان به اهل بیت علیهم السلام افتاد، رنگ چهره هایشان متغیر شد. گروهی از ایشان به بنی نجران گفتند: آن بزرگواران منتظرند كه دست به دعا بردارند، به خدا قسم اگر سخنى گويند، از ما نشانى نمى ماند، برويم و با او صلح كنيم.
گروهی فی المجلس مسلمان شدند، و دیگران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند و قدرت جنگ با مسلمانان را هم نداشتند، حاضر به پرداخت جزيه شدند.
اين روز عظيم، يكى از اعياد بزرگ اسلامى به شمار مي رود و اعمالی مستحب از جمله: روزه، غسل، صدقه، نماز و دعاى خاصى نيز براى آن ذكر شده است.