مرجعیت شیعه

آیت‌الله العظمی شیرازی: غیرمعصومین تنها ممکن است به بخشی از علم غیب دست یابند، اما علم غیب مطلق مختص چهارده معصوم علیهم السلام است

آیت‌الله العظمی شیرازی: غیرمعصومین تنها ممکن است به بخشی از علم غیب دست یابند، اما علم غیب مطلق مختص چهارده معصوم علیهم السلام است

نشست علمی روزانه آیت‌الله‌العظمی سید صادق حسینی شیرازی، روز پنج شنبه بیست و چهارم جمادل الاول سال 1448 برگزار شد.

در این نشست، همانند جلسات پیشین، معظم‌له به سوالات حاضران پیرامون مسائل مختلف فقهی پاسخ دادند.

آیت‌الله العظمی شیرازی در پاسخ به پرسشی درباره امکان اطلاع افراد غیرمعصوم از غیب و حدود آن فرمودند: اگرچه ادعای هر مدعی در این زمینه درست و قابل قبول نیست، اما از نظر عقلی و شرعی ممتنع نبوده و ممکن است افراد پرهیزکار و اهل تقوا به بخشی از امور غیبی آگاهی یابند.

معظم‌له با تبیین تفاوت میان علم غیب مطلق و علم غیب محدود، تأکید فرمودند: بر اساس روایات معتبر، علم غیب کامل و مطلق اختصاص به چهارده معصوم علیهم‌السلام دارد که از سوی خدای متعال به آنان عطا شده است؛ اما سایر انبیاء، اولیاء و افراد متقی تنها ممکن است به اذن الهی از برخی اخبار غیبی مطلع شوند.

ایشان در ادامه یادآور شدند که حتی امکان بهره‌مندی‌های دنیوی برای غیرمسلمانان نیز طبق آیات قرآن کریم وجود دارد، اما تاکید شده که در آخرت هیچ بهره ای نخواهند داشت.

آیت الله العظمی شیرازی تاکید فرمودند: ملاک اصلی و نهایی در صحت و سقم هر ادعایی، تطبیق آن با دو معیار اساسی، یعنی قرآن کریم و اهل‌بیت علیهم‌السلام است.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا