درخواست نهادهای حقوقی برای محکومیت سیاستهای چین علیه مسلمانان
چندین سازمان حقوق بشری از دبیرکل سازمان ملل متحد خواستند سیاستهای چین علیه مسلمانان اویغور را به صورت واضح محکوم کند.
چندین سازمان حقوق بشری از دبیرکل سازمان ملل متحد خواستند سیاستهای چین علیه مسلمانان اویغور را به صورت واضح محکوم کند.
سازمانهای دیدهبان حقوق بشر، عفو بینالملل و اتحادیه بینالمللی حقوق بشر، با ارسال نامهای مشترک به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار محکومیت علنی و واضح بازداشت دستهجمعی بیش از یک میلیون مسلمان اویغور از سوی مقامات چینی شدند.
این سه سازمان حقوق بشری در نامه خود از دبیرکل سازمان ملل خواستند از قدرت خود برای جلوگیری از اقدامات خشونتآمیز مقامات چینی و بستن بازداشتگاههای «سینکیانگ» استفاده کند و خواستار پایان دادن به این فشارها شدند.
در این نامه اشاره شده که بهترین راه برای جلوگیری از اقدامات دولت چین علیه مسلمانان اویغور، استفاده از روش دیپلماتیک است، اما دولت چین در این زمینه تاکنون پاسخی نداده است.
این سازمانها از مقامات چینی نیز خواستند تا به «میشل باشلیت»، نماینده کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و کارشناسان سازمان ملل برای ورود به منطقه سینکیانگ مانعی ایجاد نکنند و اجازه دهند که آنان از اردوگاههای اویغور در این منطقه بازدید کنند.
چین از سال ۱۹۴۹ میلادی، بر ایالت ترکستان شرقی که محل زندگی اقلیت مسلمان اویغور بود، سیطره پیدا کرده و نام این منطقه را «سین کیانگ» به معنای «مرزهای جدید» قرار داد.
از سال ۲۰۰۹ میلادی این منطقه شاهد اقدامات خشونتآمیز و خونبار بوده و بر اساس آمارهای رسمی، حدود ۲۰۰ نفر از اهالی آن به قتل رسیدهاند.
پکن از آن زمان، به ویژه پس از بالا گرفتن تنشها میان دو قومیت چینی و اویغور، نیروهای ارتش خود را در منطقه سین کیانگ و در شهرهای اورومچی، کاشغر، ختن و تورفان مستقر کرده است.