جهان

عفو بین‌الملل: پاکستان از پناهجویان افغانی به عنوان ابزار سیاسی در منازعات استفاده می‌کند

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی نوشت که شمار پناهجویان افغانستانی در پاکستان به دلیل اخراج‌های اجباری و استفاده ابزاری اسلام‌آباد از آنها در منازعات سیاسی با کابل، کاهش شدید داشته است.

 

 

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی نوشت که شمار پناهجویان افغانستانی در پاکستان به دلیل اخراج‌های اجباری و استفاده ابزاری اسلام‌آباد از آنها در منازعات سیاسی با کابل، کاهش شدید داشته است.

این سازمان در گزارش خود افزود: در حال حاضر بیش از 1.5 میلیون افغانستانی بطور ثبت شده و یک میلیون پناهجوی دیگر نیز به عنوان پناهجویان ثبت نشده در پاکستان حضور دارند.

عفو بین‌الملل در ادامه این گزارش آورده که در سال‌های اخیر شمار پناهجویان افغانی حاضر در پاکستان به دلیل اخراج اجباری کاهش یافته‌اند.

این گزارش می‌افزاید: پاکستان اغلب از حضور پناهجویان افغانی به عنوان اهرم فشار و ابراز سیاسی برای منازعات با دولت افغانستان استفاده می‌کند.

پناهجویان افغان می‌توانند بطور آزادانه در این کشور آمد و شد کنند اما از حقوق کمی در این کشور برخوردار هستند.

پاکستان از کشورهای امضا کننده کنوانسیون پناهجویان نیست و در نتیجه پناهجویان افغانی بطور رسمی به فرصت‌های آموزشی دسترسی ندارند، نمی‌توانند حساب بانکی باز کنند، برای خود کار کنند، املاک خریداری کرده و حتی به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند.

پناهجویان افغانستانی پس از حمله شوروی به این کشور در سال 1979 میلادی، به پاکستان پناه بردند که بالاترین آمار پناهجویان افغانستانی در پاکستان، بیش از 4 میلیون اعلام شده بود.

در سال 2016 میلادی به تنهایی بیش از 365 هزار پناهجوی افغان با استفاده به اجبار از پاکستان به افغانستان اخراج شدند که دیدبان حقوق بشر آن را «بزرگترین اخراج اجباری و غیرقانونی پناهجویان در جهان» در سال‌های اخیر خواند. 

اسلام‌آباد بارها بطور افراطی مهلتی غیرعملی را برای ترک پاکستان به پناهجویان افغانی تحمیل کرده که هر بار این زمان با بی‌میلی تمدید شده است.

سال گذشته «عمران خان» نخست وزیر پاکستان اعلام کرد پس از چند دهه زندگی در وضعیت نامشخص قانونی به پناهجویان افغان در نهایت شهروندی داده می‌شود، اما تاکنون اقدامی برای تحقق این وعده انجام نشده است.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا