اخبارجهانجهان اسلاممرجعیت شیعه

بررسی اخلاق اسلامی در نشست علمی در دفتر آیت الله العظمی شیرازی در نجف اشرف

با حضور شماری از استادان و پژوهشگران علوم دینی، نشستی علمی با موضوع «اخلاق اسلامی میان ظاهر و باطن» در دفتر آیت الله العظمی شیرازی در شهر نجف اشرف برگزار شد.

نشستی که در آن بر مسئولیت‌پذیری مبلغ دینی و نقش اخلاق در ساختار جامعه اسلامی تأکید شد.

نشست علمی در دفتر آیت‌الله العظمی سید صادق حسینی در شهر نجف اشرف، با همکاری مؤسسه جهانی آیت الله العظمی شیرازی و جمعی از اساتید و طلاب علوم دینی نجف برگزار شد.
عنوان این نشست «اخلاق اسلامی میان ظاهر و باطن» بود و گروهی از استادان و پژوهشگران دینی در آن حضور داشتند.

این برنامه با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ محمدتقی ذاکری، مسئول دفتر آیت الله العظمی شیرازی در نجف اشرف آغاز شد.

حجت الاسلام والمسلمین ذاکری در سخنان خود به مفاهیم احکام شرعی و اخلاق دینی پرداخت و در این میان بر اصطلاح «راهنمایان رشد و هدایت» و جایگاه آن‌ها در ساختار شریعت اسلامی تأکید کرد.

گفتنی است که «أدلة رشاد» در اصطلاح فقهی به مجموعه‌ای از آموزه‌ها، منابع یا نشانه‌هایی گفته می‌شود که مستقیماً در زمره‌ی ادله‌ی الزام‌آور شرعی مانند قرآن، سنت، عقل و اجماع قرار نمی‌گیرند، اما به‌طور غیرمستقیم انسان را به راه درست، خیر و کمال رهنمون می‌شوند.

این اصطلاح معمولاً به راهنمایی‌هایی اشاره دارد که برای رشد اخلاقی، عقلی یا عملی مؤمن به کار می‌روند و جنبه‌ی ارشادی و تربیتی، و نه الزام فقهی دارند.

به بیان دیگر، ادله‌الرشاد ابزارهایی برای هدایت، نه برای الزام فقهی هستند.

در سخنان اندیشمندان دینی، گاهی گفته می‌شود: دانش‌پژوه دینی باید خود یکی از ادله رشاد باشد؛ یعنی نه فقط بر اساس متون دینی راه درست را بشناسد، بلکه با رفتار، گفتار و منش خود نیز دیگران را به حق و خیر دعوت کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ محمدتقی ذاکری در ادامه بر ضرورت احساس همیشگی مسئولیت در مسیر تبلیغ و دعوت دینی تأکید کرد و این فعالیت را یک وظیفه شرعی و تکلیف الهی، نه کاری فرعی و جنبی عنوان نمود.

وی بر درک عمیق از دین و روش درست انتقال مفاهیم دینی به جامعه تأکید کرد و اهمیت بهره‌گیری از منابع صحیح در حوزه باورها را یادآور شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ محمدتقی ذاکری در ادامه تاکید نمود که باور صحیح، بنیان ساختن جامعه‌ای منسجم از نظر فکری و اعتقادی است.

وی همچنین به نقش موثر چگونگی بیان حقایق و قانع‌ ساختن مخاطبان اشاره کرد.

پایان این نشست علمی شاهد گفت‌وگوی علمی و پرسش و پاسخ بود و حاضران با طرح دیدگاه‌ها و پرسش‌های گوناگون، به تعامل فکری در چارچوب موضوع نشست پرداختند.

شرکت کنندگان در این نشست، این گفت‌وگوها را در تقویت آگاهی اخلاقی و دینی در میان پژوهشگران دینی مؤثر ارزیابی نمودند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا