بنیاد آمریکایی جایگزین سازمان ملل در غزه؛ کمک بشردوستانه یا پوششی سیاسی؟
در پی شدت گرفتن بحران انسانی در غزه و تشدید محاصره اسرائیل، ایالات متحده با کنار گذاشتن سازمان ملل، از تأسیس بنیاد جدیدی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه خبر داده است.
اقدامی که با انتقاد شدید نهادهای بینالمللی و حقوق بشری مواجه شده است.

ایالات متحده در اقدامی بحثبرانگیز، از تأسیس نهادی غیردولتی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه خبر داده است.
نهادی که بدون مشارکت سازمان ملل متحد فعالیت خواهد کرد.

به گفته تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این بنیاد قرار است صرفاً کمکهایی را به غیرنظامیان ارائه دهد و از رسیدن هرگونه پشتیبانی به گروه حماس جلوگیری کند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که اسرائیل آژانس امدادرسانی سازمان ملل (آنروا) را به جانبداری متهم کرد و فعالیت آن را در غزه ممنوع ساخت.
بروس با انتقاد از عملکرد سازمان ملل، آن را در تأمین نیازهای مردم غزه ناکارآمد دانست و مدعی شد بیانیههای حمایتی این نهاد از مردم، عملاً به نفع حماس تمام شده است.

به گزارش روزنامه «یدیعوت احرونوت» و رسانه «روسیا الیوم»، طرح آمریکا که توسط استیو ویتکاف، فرستاده ویژه واشنگتن به خاورمیانه در شورای امنیت ارائه شده، شامل ایجاد چهار مرکز توزیع غذا در نقاط مختلف غزه است که در مرحله نخست به یکمیلیون و دویست هزار نفر خدمترسانی خواهد کرد.
این در حالی است که عفو بینالملل و دیگر نهادهای حقوق بشری، بنیاد مذکور را ابزاری برای دور زدن نهادهای بینالمللی میدانند و آن را در تضاد با اصول حقوق بشری ارزیابی کردهاند.
همچنین برخی سازمانهای امدادی، تأکید کردهاند که ساختار این بنیاد به گونهای طراحی شده که منافع اسرائیل را در اولویت قرار داده و نه حل واقعی بحران انسانی در غزه.