رواج خرافهگرایی و پدیده دعانویسی در ایران، بهویژه در میان اقشار مختلف جامعه، به بازاری پرسود برای کلاهبرداران تبدیل شده است.
این پدیده بهدنبال بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، از طریق سوءاستفاده از باورهای مذهبی مردم، در شبکههای اجتماعی و حتی موسسات مذهبی رسمی در حال گسترش است.

با شدت گرفتن بحرانهای اقتصادی و اجتماعی در ایران، پدیدهای قدیمی با شکلی نوظهور به سطح جامعه بازگشته است.
رواج خرافهگرایی و افزایش تمایل مردم به مراجعه به رمالان، دعانویسان و جادوگران، به ویژه در شبکههای اجتماعی، موجب شکلگیری بازاری پررونق برای کلاهبرداران شده است.
این پدیده که با ارائه خدماتی نظیر «طلسم جذب محبت»، «دعای جلب روزی» و «موکلداری»، در بسیاری از صفحات و کانالهای اجتماعی با عناوین مختلف دنبال میشود، تهدیدی جدی برای سلامت فرهنگی و اجتماعی جامعه بهوجود آورده است.
نرخ خدمات این افراد از پانصد هزار تومان برای یک دعای ساده تا دهها میلیون تومان برای طلسمهای خاص متغیر است.

برخی از این صفحات، با استفاده از نمادهای مذهبی و نام ائمه معصومین علیهمالسلام، در تلاشند تا از اعتقادات دینی مردم سوءاستفاده کنند.
علاوه بر فعالیتهای غیررسمی، برخی موسسات مذهبی با مجوز، بهصورت قانونی نیز خدمات مشابهی را ارائه میدهند.
این پدیده نهتنها در زمینههای اجتماعی و اقتصادی بلکه در عرصههای فرهنگی نیز تاثیرات منفی بر جای گذاشته است.
گزارشهایی از دستبرد به آثار باستانی و حفاریهای غیرمجاز برای یافتن گنج نیز منتشر شده که ریشه در همین خرافات دارند.

نگاه شیعیان و اسلام علوی در برابر این باورهای خرافی و کلاهبرداریها، به توسل به اهل بیت علیهمالسلام تأکید دارد و هیچگونه اعتقادی به این گونه شیوه های غیرمشروع ندارد.
در حقیقت، توجه به دعاهای مستحب از جمله دعای توسل به اهل بیت علیهمالسلام و ایمان به قدرت بیپایان خدای متعال، تنها راه صحیح برای حل مشکلات و برطرف کردن مشکلات روحی و جسمی است.
باید آگاه باشیم که توسل به معصومین و درخواست حل مشکلات از خدای متعال که بزرگ ترین قدرت در این جهان است، همیشه بهترین و معتبرترین راه حل برای مشکلات است.